Microsoft Corp. og LinkedIn Corporation har inngått en avtale om overtakelse, skriver selskapene i en pressemelding i dag. Microsoft går ut med 26,2 milliarder dollar, eller rundt 216 milliarder norske kroner, for hele selskapet. Facebook har til sammenligning en markedsverdi på 333 milliarder kroner.

Linkedin-sjef Jeff Weiner beholder stillingen sin og skal rapportere til Satya Nadella, som er administrerende direktør i Microsoft. Ifølge meldingen skal Linkedin beholde merkevaren, kulturen og uavhengigheten sin, til tross for at det nå blir et datterselskap av Microsoft.

- Linkedin-teamet har sørget for en fantastisk vekst av selskapet basert på å knytte sammen profesjonelle verden rundt. Sammen kan vi skape ytterligere fart i veksten av Linkedin, i tillegg til Microsoft Office 365 og Dynamics, ved å gi mer kraft til alle mennesker og alle organisasjoner på planeten, sier Nadella i meldingen.

- På samme måte som vi har endret måten verden knytter til seg nye muligheter, gir relasjonen til Microsoft, og kombinasjonen av deres nettsky og Linkedins nettverk, oss muligheten til å endre måten verden fungerer på. I løpet av de siste 13 årene har vi vært unikt posisjonert til å knytte sammen profesjonelle for å gjøre dem mer produktive og mer suksessfulle. Jeg ser frem til å lede teamet vårt gjennom det neste kapittelet i vår historie, sier Weiner.

Linkedin har 433 millioner medlemmer 105 millioner unike brukere hver måned.