Facebook gjør kontinuerlig endringer i algoritmen som styrer rekkefølgen på saker og innlegg som dukker opp i nyhetsfeeden til brukerne sine. I april i fjor valgte Facebook å prioritere innlegg fra venner foran sider brukerne liker.

Les mer: Facebook prioriterer venner over medier

Nå endrer Facebook algoritmen på nytt, og også denne gangen skjer det på bekostning av rekkevidden til mediehus og andre sider på nettstedet.

- Vi har hørt fra våre brukere at folk fortsatt bekymrer seg for å gå glipp av viktige oppdateringer fra venner de bryr seg om. For folk med et stort nettverk er dette spesielt viktig, fordi det er mange historier for dem å se hver dag. Så vi oppdaterer nyhetsfeeden over de kommende ukene sånn at de tingene som publiseres av venner du bryr deg om, kommer høyere opp i nyhetsfeeden, skriver Facebook i et blogginnlegg i dag.

Hva betyr dette for Facebook-sider?

- Vi forventer at denne oppdateringen kan forårsake at rekkevidden og trafikken vil synke for enkelte sider. De konkrete følgene for din sides distribusjon vil variere avhengig av hvordan publikummet ditt er satt sammen, skriver Facebook videre.

Facebook-publisister som har mye engasjement og delinger av saker kan forvente en mindre endring.

Les også: Her åpner Paulseth Facebooks norgeskontor

Facebook kom tidligere i vår i hardt vær da de ble anklaget for å luke bort konservative nyhetskilder når de setter sammen «trending topics» i USA. Facebook har avvist påstanden, og i et blogginnlegg i dag legger de trykk på at de ikke legger seg opp i hvor kildene kommer fra.

- Vi favoriserer ikke enkelte kilder - eller ideer. Vårt mål er å levere den typen historier som vi får tilbakemeldinger på en enkeltperson ønsker å se. Vi gjør ikke dette bare fordi vi tror det er den rette tingen å gjøre, men også fordi det er bra for forretningen vår.