Det trondheimsbaserte tech-selskapet Zedge noteres på New York Stock Exchange Markets klokken 15:30 norsk tid i dag.

- Å gå på børs er en betydelig milepæl for oss som selskap. Jeg vil takke våre brukere, ansatte, investorer og partnere for at vi er der vi er i dag. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier administrerende direktør og medgründer Tom Arnøy i en pressemelding.

- Tilrettelegge for mer vekst
Zedge har omtrent 50 ansatte i Trondheim, i tillegg til ansatte og lokaler i New York og Helsinki.

- Vi har alltid vært et selskap med store ambisjoner. Nå har selskapet kommet til et punkt hvor det er riktig å gjøre noen grep for å tilrettelegge for enda sterkere vekst i årene fremover. Vi tror at dette på sikt vil skape mer verdi for våre aksjonærer, sier Arnøy.

Zedge er en verdensledende innholdsplattform for blant annet ringetoner, bakgrunnsbilder og ikoner for smarttelefoner og nettbrett. Det brukergenererte innholdet brukes av flere titalls millioner brukere som ønsker å gi enhetene sine et personlig uttrykk.

- Vil rekruttere nye ansatte i verdensklasse
Zedge har blitt lastet ned over 200 millioner ganger, og har i gjennomsnitt vært plassert blant de 25 best rangerte appene i Google Play i USA de siste seks årene. Zedge mottok i 2015 utmerkelsen «Best Apps of 2015» av Google.

Selskapet lanserte Zedge på Google Play Store i slutten av 2009, og på iTunes App Store i 2012. Mer enn 30 millioner mennesker bruker Zedge hver måned, og selskapet henter i dag sine inntekter primært fra annonser.

Nå handler det mye om ekspansjon og rekruttering for selskapet.

- Videre vekst fordrer at vi fortsetter å rekruttere enda mer teknologikompetanse i verdensklasse. Med konkurranse fra blant annet Silicon Valley, New York og Bejing må vi ha de beste for å holde oss i front, sier Arnøy.

Les også: Han blir PR-sjef i det norske app-selskapet Zedge