MTGs satellitt-tv-tilbyder Viasat er klar med lanseringen av det som blir Nordens første 4K-kanal, eller Viasat Ultra HD, som de har kalt den. Kanalen vil være rettet mot selskapets sportskunder og skal lanseres førstkommende høst, ifølge en pressemelding. 

- Det er flott at ekte ultra-HD-innhold nå blir produsert og at sport leder an. Bildekvaliteten er utrolig og gir en fantastisk opplevelse av å være tett på det som skjer. Vi gleder oss til å være først ut i hele Norden og ser frem til å bygge videre på samarbeidet vi har med Samsung og SES for å gi kundene våre enda mer ultra-HD-innhold over tid, sier teknologidirektør Bartek Gudowski i MTG Broadcasting.

Viasat vil lansere en ny dekoder fra Samsung for å levere 4K-bilder til kunder som har tv-er som støtter formatet. Viasat Ultra HD skal blant annet vise utvalgte kamper fra UEFA Champions League.