Helt siden starten i 2006 har Twitter praktisert en streng grense på 140 tegn per Twitter-melding. Selv om denne grensen består, myker Twitter opp på hva som regnes om et tegn i en melding.

Snart kan man legge ved bilder eller videoer uten at det regnes som en del av de 140 tegnene man har til rågighet. Det skriver produktsjef Todd Sherman på Twitters egen blogg.

Når man svarer på en annens Twitter-melding vil heller ikke brukernavnet til opphavsmannen eller -kvinnen bak den opprinnelige meldingen regnes med.

Den mest etterlengtede oppdateringen er kanskje at man nå skal slippe å starte en melding med et punktum dersom den starter med t brukernavn. Tidligere har meldinger som starter med @ og et brukernavn vært forbeholdt følgere av deg og denne brukeren. Det blir det nå slutt på.

- I tillegg har vi planer om å hjelpe deg få enda mer ut av dine Tweets. Vi utforsker hvordan vi kan gjøre eksisterende bruksområder enklerere og tillate nye, alt uten å gå på kompromiss med den unike kortfattetheten og farten som gjør Twitter til det beste stedet for direktekommentering, kontakter og samtaler, skriver Sherman.