Samme uke som Schibsted gjorde hele sitt varelager tilgjengelig for programmatic, går landets største mediebyråer samlet i Group M-nettverket ut internt og annonserer at de har inngått en avtale med det norske mediekonsernet i en mail som Kampanje har sett.

Både Group M og Schibsted benytter seg av den samme teknologiplattformen AppNexus i motsetning til konkurrentene Egmont, TV 2, Aller, Dagbladet, ABC Startsiden og P4 som har valgt å knytte seg tett til Googles teknologi og den amerikanske gigantens styringssystem DoubleClick for Publishers (DFP).

Kampanje er kjent med at det bekymringer i de konkurrerende mediehusene rundt teknologivalget til Schibsted og at mediekonsernet kjører på samme teknologiplattform som landets største reklamekjøper.

I dag avslører også Kampanje Premium for første gang hva det koster norske annonsører å benytte seg av den nye annonseteknologien i Group M-byråene Mediacom, MEC, Mindshare og Maxus.

Les også: Slik spiser programmatic opp reklamebudsjettet (krever innlogging)

Til Kampanje sier administrerende direktør i Mec, Martin Bentzen, følgende om den nye Schibsted-avtalen.

- Vi har avtaler med en rekke medier, også med Schibsted. Tidligere var mulighetsrommet  lavere pris, høyere rabatt eller mer av samme vare. Nå er tilgangen til data, målgrupper og varelager minst like viktig. I dagens teknologiske landskap er samarbeid og klare retningslinjer avgjørende for å skape effektive løsninger for annonsørene, sier Bentzen. 

- Vil Group M prioritere Schibsted og AppNexus i stedet for TV 2, Aller og Dagbladet som bruker Googles annonseteknologi Doubleclick?

- Vår avtale med Schibsted har ingen sammenheng med deres beslutning å benytte AppNexus som teknologisk plattform. Vi prioriterer medier der det gir fordeler for våre kunder, sier han. 

Les også: Google frykter ikke for programmatic-kundene

- Signert en rekke kontrakter
Til Kampanje sier konserndirektør for annonser i Schibsted, Per Håkon Fasting, at mediehuset har mange avtaler med mediebyråene.

Les også: Schibsted går «all in» i programmatisk milliardmarked

- Schibsted har avtale med alle mediebyråer om en rekke forskjellige saker. Tett samarbeid om effektive løsninger for annonsørene er viktigere enn noen gang i det nye teknologiske landskapet. Vi har avtaler og prosjekter hva gjelder data, datapolicy, teknologi og produktutvikling. Vi har også offentliggjort sist uke at vi på basis av vår globale AppNexus-avtale, tilbyr en kjøpsplattform i markedet og at vi i Schibsted har signert en rekke kontrakter med reklame- og mediebyråer, sier Fasting.

- Er det noen byråer dere ikke har signert med?

- Vi har fortsatt noen i pipeline her, men det er i hvert fall ingen mediebyråer som ikke synes det er interessant å diskutere en avtale om vår AppNexus-plattform. Her vil jeg tro Group M har sin egen avtale med AppNexus da de bruker denne teknologien i dag, sier han.

- Migrasjonen har gått utmerket
Sist uke flyttet altså Fasting alle sine digitale reklamevisninger på desktop, mobil og tablet over på teknologiplattformen AppNexus. Dette er altså den samme plattformen som Norges største kjøper av reklame besitter. Etter en uke sier Fasting følgende om hvordan overgangen har gått.

- Migrasjonen har gått utmerket så langt og det er mange som er lettet nå i Schibsted etter en skikkelig dugnadsinnsats i selskapene.  Alle visningene vi skulle levere ble levert og desktop, mobil og tablet kjøres nå på AppNexus for VG, Finn og E24 også kommer regionavisene før sommeren. Vi er med andre ord klare for neste steg.

Les mer om hva Per Håkon Fasting i Schibsted sier om Kampanjes avsløringer av kostnadene som påløper annonsørene ved bruk av programmatic og om mediehus som Schibsted går glipp av store summer ved bruk av programmatic. (Krever innlogging)

- Har avtaler med flere: Per Håkon Fasting i Schibsted sier det er naturlig for Schibsted å ha avtaler med både Group M-byråene og andre medie- og reklamebyråer.