Netflix er blant selskapene som rammes av ny EU-lovgivning som skal sikre at nett-tv-aktører bidrar til finansieringen og distribusjonen av europeisk tv-innhold. Selskapene må nå garantere at minst 20 prosent av innholdet deres er europeisk. Det kommer frem i de nye kringkastingsreglene som ble lagt frem av EU-kommisjonen i dag, skriver The Guardian.

Bakgrunnen for den nye lovgivningen er tall som viser at europeiske tv-kringkastere investerer 20 prosent av omsetning i europeisk innhold, mens strømmetjenster investerer mindre enn én prosent.

Aktørene må i tillegg sørge for at det europeiske innholdet er godt synlig for brukerne.

- Å styrke fremmingen av europeisk innhold i strømmetjenester vil føre til et bredere og mer mangfoldig innhold for europeere, heter det i EU-kommisjonens uttalelse.

Les også: Netflix øker programbudsjettet med én milliard dollar i 2017

Netflix mener på sin side frykter at de nye tiltakene ikke vil ha ønsket effekt.

- Våre medlemmer over hele verden elsker europeiske tv-programmer, det er derfor våre investeringer i europeisk innhold, inkludert Netflix' egne europeiske produksjoner, er i vekst, sier en talsperson for Netflix ifølge The Guardian.

Strømmegiganten frykter at de nye tiltakene vil føre til at strømmeaktører investerer i billige produksjoner for å oppnå målene. 

- Vi setter pris på EU-kommisjonens mål om å få europeiske produksjoner til å blomstre, men de foreslåtte tiltakene vil ikke føre til det.