At folk i Norden liker å se tv over internett er ingen overraskelse. Tall fra analyseselskapet Mediavision viser at 6,8 millioner mennesker i regionen gjør det hver dag. I Norge er andelen på 39 prosent.

Nå er det utbredelsen av Chromecast og Apple TV som driver veksten videre, mener Mediavision. Disse dingsene, fra henholdsvis Google og Apple, kobles til tv-skjermen og gir brukerne tilgang til apper og tjenester for å strømme tv-innhold.

Det siste året har salget av Chromecast tatt et kraftig byks i Norden og Googles plattform er nå nesten på høyde med Apple i regionen.

- Ettersom kjennskapen til disse produktene øker hos forbrukerne, og jo mer brukervennlige de blir, så synes også de mindre teknisk kyndige forbrukerne at det er enkelt å se nett-tv på tv-skjermen. Dette intensiverer konkurransen mellom tradisjonelle betal-tv-aktører og streaming-aktører, sier administrerende direktør Marie Nilsson i Mediavision.

Tallene viser at Apple TV har en særlig sterk posisjon i Norge med en penetrasjon på 17 prosent, mot 11 prosent for Chromecast. I de øvrige nordiske landene er Chromecast like stor eller større.