Facebook utvider annonsenettverket Audience Network med introduksjonen av såkalte pre-rolls, mid-rolls og post-rolls, det betyr reklamefilmer i forkant av, midtveis i og etter en video. Det skriver AdWeek.

Men brukere som frykter å få mer reklame i nyhetsfeeden sin kan puste lettet ut - for nå. I første omgang er det publisister som USA Today Sports Medie Group og Daily Mail som vil tilby dette formatet i egne applikasjoner eller på sine egne nettsider. Formatet vil også dukke opp i Instant Articles, men altså ikke i nyhetsfeeden med det første.

De nye funksjonene skal ifølge Facebook utvide rekkevidden til nettverket med ti prosent.

Før helgen tok Kampanje en prat med teknologiguru Ben Thompson som mener mediene må gi opp annonsekampen mot Facebook.

Les mer: Mener medier bør gå «all in» på Facebook

- Det jeg foreslår er heller å tenke på Facebook som en partner, og ikke en partner i betydningen av at du har en pistol mot hodet, «så la oss bare gjøre det», men la dem selge annonser. La dem gjøre det de er best på så kan du gjøre det du er best på. På sikt kommer vi til å se at medienes annonseavdelinger møter samme skjebne som trykkeriene. Det var en nødvendig komponent i mediene på et tidspunkt, men nå er det et element som ikke gir helt mening, sier han.