Kampanje har tidligere meldt at de kommersielle tv-kanalene sliter med å få gjennomslag for sine nysatsinger. Kun to av 20 nye formater som fant veien til tv-ruta i de kommersielle kanalene i fjor, kan omtales som suksesser. 

Les mer her: Flopper med nye tv-lanseringer 

TV 2-direktør Trond Kvernstrøm mener kanalen satset på for mange nye konsepter i fjor. 

Les mer her: Har for mange nye programmer 

Det er ubetvilsomt at storsatsinger som ikke slår an koster for kanalene. Nå har det norske firmaet ID Management utviklet et dataprogram som de mener kan forhindre tv-flopper. Det skriver NRK.

Programmet analyserer brukerdata som viser hvorvidt publikum likte eller ikke likte programmet, og hvorfor.

– Både i NRK og i TV 2 og rundt omkring sitter smarte, flinke folk og bestemmer hvilke temaer de skal velge og hvilke programledere de skal ha. Men en datamaskin vil være mye mer avansert: Den ser så mange variabler på likt at den klarer å treffe et bra program mye bedre enn et menneske kan, sier Espen Søndtvedt, daglig leder i ID Management til NRK.