Mediateket og Vizrt har lenge jobbet tett i flere store prosjekter, men etter å ha signert partneravtalen er de to selskapene klare for å ta samarbeidet et viktig steg videre.

- Vizrt er en verdensleder innen tv-grafikk, og vi har over 16 års erfaring med å integrere systemer som gjør tv-produksjon mer effektiv. Denne avtalen lar begge parter dra på hverandres kompetanse, sier teknologidirektør i Mediateket Jørgen Scheel i en melding.

Vizrt leverer grafikk- og animasjons-løsninger til noen av verdens største tv-selskaper, som CNN og BBC, i tillegg til norske TV 2, der selskapet hadde sitt utspring.

Mediateket leverer systemer og løsninger som skal effektivisere medieproduksjon. Også Mediateket har jobbet tett med TV 2, og fikk blant annet oppgaven med å moderniseringe tv-produksjonen i det TV 2 kalte sin største omorganisering noensinne.

Før partneravtalen trådte i kraft samarbeidet Mediateket og Vizrt på den nye automatiserte brandingen av TV 2 Livsstil.

Les mer: Varsler full omstilling og «upopulære avgjørelser» i TV 2

President for Vizrt i Nord-Europa, Fredrik Gunnestad, mener kundene vil nyte godt av samarbeidet.

- Våre produkter og Mediatekets kompetanse på systemintegrering og effektivisering er en vinnende kombinasjon som definitivt vil komme kundene til gode, sier Gunnestad.

Med denne avtalen kan Mediateket fungere som systemintegrator for Vizrt. Dette betyr også at Mediateket og Vizrt kan jobbe sammen uten å ende opp i konkurranse med hverandre.

- Vi kommer istedenfor nå til å kunne fungere som Vizrt sin forlengede arm hvis for eksempel et enkeltoppdrag skal skreddersys for en kunde, sier Jørgen Scheel.