Med sine rundt 100.000 deltakere er NAB Show i Las Vegas verdens største medie- og teknologismesse og i år er TV 2 utfordret til å delta i av de store teknologidebattene sammen med noen av verdens største mediekonsern.

- At TV 2 blir nevnt i samme åndedrag Fox, Disney og Discovery sier mye om hvor viktig og bra GPO er, sier teknologidirektør Håvard Myklebust til Kampanje.

GPO eller navnet Greenfield Playout Program er internt i TV 2 blitt omtalt som en av de største endringsprosessene kanalen har vært gjennom noensinne og «det største teknologiprosjektet i TV 2s historie».

Les mer: Varsler full omstilling og «upopulære avgjørelser» i TV 2

- Det er veldig gøy at lille TV 2 har en måte å drive effektiv butikk og digital produktutvikling som blir lagt merke til ute i verden. Det er en stor fjær i hatten for alle som jobber med dette prosjektet, sier han.

- Hvor langt er dere kommet i prosessen?

- GPO er fortsatt i implementeringsfasen, og det vil bli tatt i bruk ut over i 2016 og 2017.

Myklebust er den som skal delta i paneldebatten sammen med direktørene fra Disney, Discovery og Fox for å diskutere tvs framtid, digital produktutvikling og overgang til direkte kundekontakt.

Han setter seg på flyet til helgen for å delta på messen som varer i fem dager. Myklebust kan også fortelle at TV 2 har vært med på NAB i mange år.

- Hva er det beste med GPO?

- Det beste med GPO er at det er en innholdsfabrikk med sømløs leveranse til alle plattformer fra én fabrikk, sier han.