Norsk Toppfotball har valgt Netlife Research som hovedpartner for neste generasjons medieplattform til toppklubbene. Plattformen skal være åpen, fremtidsrettet og med stort videofokus.

Medieplattformen består av 41 nettsider, én nettside til hver av de 40 klubbene og Norsk Toppfotballs egen nettside.

- Netlife Research har vist overbevisende kunnskap på innholdsproduksjon for toppfotballen, gjennomgående fokus på forankring mot klubb og sluttbrukermiljøer, samt vist evne til å levere i tidligere prosjekter. I tillegg utfordrer de oss på løsninger og hva faktisk brukerne vil når de er inne på sidene våre og har vist at de kan bygge løsninger rundt det, forteller Thomas Torjusen, mediesjef i Norsk Toppfotball.

- Jeg har store forventninger til å få en moderne løsning som både gjør mediaplattformen til et mer effektivt verktøy for klubbene, og gjør Tippeligaen og Obos-ligaen enda mer attraktiv, legger administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til.

Digitalbyrået vant kontrakten sammen med teknologipartner Seeds Consulting.

- Vi snakker om et prosjekt som er rettet mot en veldig engasjert og kresen brukergruppe. Det liker vi. Fotballsupporterne vil få helt nye muligheter til å følge med på favorittlagene sine og motstanderne. Det blir rom for enda mer fotballglede, og nye muligheter til å pleie fansen og samarbeidspartnere for klubbene, sier kundesjef Jørgen Andreassen i Netlife Research.

Netlife Research tar over som hovedpartner for toppklubbenes medieplattform etter britiske Perform Group.

- I utgangspunktet gikk den nåværende plattformavtalen med Perform Group ut med årsskiftet. De har sluttet med hosting av nettsider og vi hadde en god del endringsønsker og en del funksjonalitet som vi var veldig opptatt av å få inn i den nye plattformen, som er veldig fremtidsrettet, sier Torjusen.

- Det som klubbene ønsker er en løsning som de sammen med sine samarbeidspartnere kan sette preg på, med et felles rammeverk i bunn slik at alle slipper å jobbe med CMS og integrasjoner, legger han til.

Prosessen startet med 54 aktører fra inn- og utland, før Norsk Toppfotball til slutt fikk inn åtte tilbud, alle fra norske selskaper, og valgte å gå inn i sluttforhandlinger med fire av dem.

- Det er viktig for oss at teknologien er kortreist og at det er et tilgjengelig apparat som forstår klubbenes behov.

- Hvor stor er avtalen?

- Vi har valgt ikke å gå ut med summen, men det er omtrent på det samme nivået som nåværende medieplattform. Vi har tatt en forretningsmessig vurdering på at den nye plattformen kan gi mulige nye inntekter, samtidig som er der strategisk med tanke på synlighet og merkevarebygging.

Avtalen har en varighet på tre år med mulighet for forlengelse.

Løsningen baserer seg på programvare fra Enonic og video- og streamingplattformen Arkena. Enonic brukes allerede av kunder som Posten, Gjensidige, Norsk Tipping og NAV. Arkena brukes av blant andre Norsk Tipping, Fotballforbundet og fremover også av NRK.