Diskusjonen om ideer på Kampanje.com er viktig! Norge trenger flere gode ideer, men enda viktigere er det at vi blir flinkere på gjennomføring!

Hele 76% av ideer oppstår utenfor arbeidsplassen. Ideer oppstår rett og slett når man har tid til overs!

Skal arbeidsgivere forsøke å legge forholdene til rette for at folk skal ha tid til overs i arbeidstiden (!) eller skal man i større grad fokusere på implementering/ gjennomføring i arbeidstiden? En vanskelig problemstilling! Jeg tror ikke det er enten eller. For suksess krever både idé og implementering. For å lykkes, må både ideer og evnen til å implementere være tilstede.  Hvis man kun har ideer uten evne til å implementere så kommer man ikke veldig langt. Det samme gjelder hvis man ikke har noen ideer!

En eksepsjonell idé er verdt lite hvis ingen implementerer den. Den samme ideen kan være verdt millioner hvis implementeringen er god! Slik regner du ut verdien av en idé. Ideer kan regnes som en multiplikator av implementering og her er forklaringen: 

Ideer:

Dårlig idé= -1

svak idé = 1

halvgod idé = 5

God idé = 10

Knallgod idé = 15

Eksepsjonell idé = 20

Implementering:

Ingen implementering = $1

Dårlig implementering = $1000

Halvgod implementering = $10,000

God implementering = $100,000

Knallgod implementering = $1,000,000

Eksepsjonell implementering = $10,000,000

Så hvis du har en halvgod idé (5), men er ufattelig god til å implementere ($100 000), så blir verdien (idé x Implementering) lik 5 x $100 000 = $500 000.

Hvis du jobber med noen som ikke er gode på implementering, så kan den samme ideen ende opp med en verdi på $5 000.

Hvis man skal øke sjansen for å lykkes bør man kanskje tilbringe mye tid der ideer gjerne oppstår (27 posent oppstår i naturen) samtidig bør man fokusere på å jobbe med folk som er gode på implementering!

Ideer er enkelt å komme opp med. Å finne folk som faktisk gjennomfører en ide er svært vanskelig å finne! Hvordan går man frem for å identifisere folk som er sinnssykt gode til å implementere? Tips mottas med stor takk!

Kilder: Ideas are just a multiplier of execution (Derek Sivers - mann med mange gode prinsipper, samt grunnlegger av CDbaby)