Sandra Xiao kommer sist fra Schibsted Classified Media. Nå skal hun bryne seg på helt andre merkevarer i det Oslo-baserte techselskapet WeWantToKnow. De spesialiserer seg på spill og apper som læreverktøy for matematikk, og er mest kjent for det pedagogiske spillet Dragon Box.

Xiao går inn i en stilling som chief operating officer i WeWantToKow, med ansvar for strategi, økonomi, salg og markedsføring.

- Jeg har alltid vært opptatt av utdanning og læring, det er den beste gaven et barn kan få i livet, det jeg vet personlig. Å jobbe med innovative løsninger og dyktige folk i Dragon Box, gjør meg meget begeistret. I første omgang skal jeg fokusere på å etablere salg- og markedsføringskanaler internasjonalt, samtidig vil jeg sammen med teamet planlegge lanseringen av nye produkter, sier Xiao til Kampanje.

Sandra Xiao har de siste årene jobbet med å gjøre Schibsteds rubrikkselskaper til enda sterkere merkevarer på den internasjonale arenaen. Før det var hun halvannet år i Huawei Technologies.

Les mer: Blir nye reklametopper i Schibsted

- Jeg gleder meg veldig å begynne i Dragon Box!  Det var meget spennende tid i Schibsted, og jeg kommer til å savne mange dyktig kollegaer og Classified Business, sier Xiao.

WeWantToKnow ble grunnlagt av den tidligere mattelæreren Jean-Baptiste Huynh, som er administrerende direktør i selskapet, i 2012. Med seg hadde han Patrick Marchal, en kognitiv forsker, og Rolf Assev, som er styreleder i selskapet. I 2013 fikk ble de kåret til Digital Winner av Telenor. Stillingen Xiao skal innta er helt ny i selskapet.

- Fokuset så langt i selskapet har vært på å lage spill som læringsverktøy for å lære bort matematikk på en helt ny måte. Nå har vi kommet så langt at vi er klare for å gå stort ut med markedsføring og salg, sier Assev til Kampanje.

Ifølge Assev har selskapet solgt over en million spill og har rundt tre millioner brukere. Nå sikter de mot skoler for å øke salget og brukermassen.

- Når vi nå ansetter Sandra, så er det for å ta en stor del av det internasjonale markedet, delvis gjennom salg til foreldre, men også med en skoleversjon som vi lager i forbindelse med Aschehoug. Dette vil vi selge til skoler i samarbeid med internasjonale partnere, sier han.

WeWantToKnow hadde en omsetning på 5,4 millioner kroner i 2014 og et underskudd på 2,4 millioner kroner. Tallene for 2015 er ikke klare, men ifølge Assev ligger det an til en omsetning på åtte-ni millioner kroner.

- Når klarer dere å få et overskudd på disse spillene?

- Vi har ikke hatt store underskudd noen år, men har brukt alle pengene vi har tjent på å lage ny spill. Det vil vi fortsette å gjøre en stund til, men det er ikke lang tid før vi har gode marginer på bunnlinjen, sier Assev.

Han forteller at de har gått inn i et tøft marked.

- Søker man på education i App Store finner man tusenvis av spill og mange har ikke solgt noen ting. Dragon Box er et av få spill som har klarte å selge opp gjennom årene og jeg tror det er fordi produktene er eksepsjonelt annerledes. De andre spillene er digitale versjoner av bøker eller quizer, men Jean-Baptiste har skrevet om hvordan man kan lære matematikk.