Denne uken ble det kjent at  den amerikanske rapperen Jay Z  mener han betalte altfor mye for strømmetjenesten Wimp, og forbereder nå et søksmål som kan komme opp i hundremillionersklassen. Flere norske og svenske selskaper har fått brev fra morselskapet til Tidal, Wimps nye navn etter Jay Z' overtakelse.

Han  vil angivelig gå rettens vei for å få kompensert for å ha betalt for mye penger – 464 millioner svenske kroner – da han kjøpte den norske musikkstrømmetjenesten. Hovedpåstanden i brevet som er sendt de tidligere eierne – først og fremst Schibsted som var største eier – er at Wimp hadde færre abonnenter enn det som ble oppgitt før kjøpet og at virksomheten var i vesentlig dårligere, økonomisk stand enn forespeilet, ifølge Dagens Næringsliv.

- Ikke problematisk for oss
Varslingen om søksmål kommer samtidig med at Telenor-eide Canal Digital velger å fortsette det fem år lange samarbeidet med Tidal. Ikke bare forlenges avtalen, båndene mellom Tidal og Canal Digital Kabel-tv blir stadig tettere.

Birgit Bjørnsen, som er ny direktør for fastnett og tv i Telenor Norge, lar seg ikke forstyrre av sabelraslingen fra Jay Z.   

- Dette påvirker ikke samarbeidet med Tidal i hele tatt. Vi har vært tydelige på at dette ikke er problematisk for oss. Vi mener at Tidal er et av de sterkeste musikkproduktene i det norske markedet og derfor er vi opptatt av å utvikle og forsterke samarbeidet, sier Bjørnsen til Kampanje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Varsler søksmål: Jay Z mener han betalte altfor mye for strømmetjenesten Wimp, og forbereder nå et søksmål som kan komme opp i hundremillionersklassen.

Lokker med 100.000 musikkvideoer
Om kort tid får over én halv millioner kunder av Canal Digital Kabel-tv tilgang til en helt ny tv-app og en ny Tidal-plattform. 100.000 musikkvideoer og konsertopptak er det Tidal og Canal Digital frister med. Samtidig får nå basiskundene tilgang til tjenesten på mobil for første gang. 

-  Da samarbeidet startet for fem år siden fikk Canal Digitals kunder tilgang til et stort musikkbibliotek via desktop. De kundene som tok i bruk denne tjenesten er de aller mest fornøyde kundene vi har. Derfor er tjenesten viktig for oss. Ett år etter at vi startet samarbeidet, kom tv-appen fra daværende Wimp, som ble integrert i kundenes tv-boks. Denne appen blir nå mer moderne og enda bedre, sier Bjørnsen.

- Samarbeidet er blitt tettere
Hun forteller at Telenor er fornøyd med samarbeidet mellom Canal Digital og Tidal, som konkurrerer med aktører som Spotify og Apple Music.

- Det har skjedd veldig mye på fem år. Nesten alle strømmer musikk i dag. Samtidig har det skjedd en stor utvikling innen strømming av tv også. Canal Digital har som selskap gått fra å være en typisk distributør av lineære tv-kanaler til å bli en digital aktør. Tidal har i samme periode beveget seg fra å kun levere musikk til også å tilby musikkvideoer. Slik sett har Canal Digital og Tidal nærmet seg hverandre og dermed har samarbeidet blitt tettere og relevansen har økt, sier Bjørnsen.

Går ikke ut med kundetall
Hun vil ikke røpe hvor mange av de drøyt 500.000 Canal Digital Kabel-Tv-kundene som faktisk bruker Tidal. Men hun er overbevist om at Canal Digital vil bidra til at Tidal vil nå ut til nye kunder.

- Vi har en halv millioner husstander som kunder med kundegrupper i alle segmenter. Vi tror det vil styrke Tidal når vi tar tjenesten ut til alle disse kundesegmentene, sier hun.

Bjørnsen vektlegger at Tidal har en norsk redaksjon som tilrettelegger musikken for kundene.

- Vi ser at norsk innhold betyr mye for kundene. At Tidal har en norsk redaksjon er utrolig viktig for oss i Canal Digital og Telenor. Vi er derfor stolte over å ha Tidal som samarbeidspartnere. Å være med og styrke norsk musikk er noe vi gjerne vil være med på, sier hun.