Digitalsjefen i MTG, Rikard Steiber, slutter i det svenske mediekonsernet. Ifølge en pressemelding som går ut torsdag morgen, kommer det nå frem at Steiber forlater selskapet han kom til i 2013.

- Den strategiske transformasjonen av vår virksomhet har vært en tydelig prioritet for MTG. Rikard Steibers oppgave med å skape MTGx og ta ut retningen for denne transformasjonen er sluttført og han går nå videre med en stor takk fra vår side, sier konsernsjefen i MTG, Jørgen Madsen Lindemann.

Steiber kom til MTG fra stillingen som global markedsføringsdirektør for Googles mobildivisjon og gikk rett inn i konsernledelsen i MTG med ansvaret for innovasjonsenheten MTGx og streamingtjenesten Viaplay og web-tv-satsingen TV3 Play. Han jobb var den gang å drive selskapets digitale utvikling videre.

Den siste tiden har MTG gjennomført en rekke oppkjøp i den nye digitale økonomien som gaming, YouTube-nettverk og små digitale produksjonsmiljøer med selskaper som

Turtle Entertainment (74%), Zoomin.TV (51%), Splay (81%) og Dreamhack (100%) samt en rekke forskjellige startup.

De mange oppkjøpene har derfor resultert i at MTG har gjort store endringer av både ledelsen og organiseringen av konsernet som er mest kjent for å drive reklame-tv-kanalene TV3, betal-tv-operasjonen Viasat og radiokanalen P4 i Norge.

Det er som en konsekvens av alle disse endringene at Steiber slutter, melder MTG. Den nye sjefen for de digitale satsingene i MTGx er Arnd Benninghoff som kom fra det tyske tv-konsernet ProSieben.

- Konsernet gjennomgår rakse forandringer og vi har en stor og raskt voksende digital virksomhet der vi er ledende og komplementerende kategorier innenfor online video. MTGx har som planlagt fungert som endringskraft og katalysator og vi har nå en bemerkelsesverdi hastighet både i digitaliseringen av eksisterende virksomhet og tilgangen på ny virksomhet, sier Madsen Lindemann.