Førstkommende mandag stenger Pelp.no dørene. Tjenesten ble lansert i mars i år av de tre tidligere Finn-ansatte Eyvind Larre, Erlend Schei og Tine Reuterdahl, som har startet opp selskapet Erupt.

- Det er trist å måtte melde at Pelp.no legges ned førstkommende mandag, skriver selskapet i en e-post til sine brukere i dag.

Går hver sin vei
Tine Reuterdahl har vært daglig leder i Erupt. Hun forteller til Kampanje at selskapet nå oppløses.

- Grunnen til at vi legger ned er at vi ikke klarte å få den veksten vi trengte på den tiden vi hadde. Vi ville komme til et sted hvor alt fløt av seg selv, sier hun.

I tillegg til Larre, Schei og Reuterdahl, har selskapet bestått av Thomas Torp og Espen Dalløkken.

- Nå er vi fem dyktige mennesker på jakt etter nye utfordringer, sier Reuterdahl.

Les mer: Her er Finn-utbryternes digitalhåp

- Har gått ut av komfortsonen
Allerede i juni i fjor kunne Kampanje avsløre at de tre tidligere Finn-toppene hadde fått finansiering fra Finn til å bygge opp et nytt selskap. Pelp, som er en forkortelse for «people help», skulle fungere som et hjelpemiddel for alle dem som står midt oppe i en kjøpsprosess.

Pelp oppnådde 3.000 brukere, hvor 20 prosent blir beskrevet som relativt aktive og et lite hundretall «superaktive».

- Vi har lært fantastisk mye de siste par årene og er totalt sett fornøyd med å ha gått ut av komfortsonen og prøvd dette. Det er fortsatt en posisjon vi synes er kjempesmart, sier Reuterdahl.

- Vi får veldig mange fine meldinger fra folk om at de kommer til å savne tjenesten etter den lille tiden den har levd. Det er veldig hyggelig.

Finn-sjef: - Kjempeseppende læring
Rettighetene til prosjektet overtas nå av Finn, som har finansiert prosjektet.

- Pelp har vært kjempespennende læring og Pelp-teamet har gjort masse bra og har lært mye fra den jobbingen. Deler av brukerbehovet som Pelp har adressert er naturlig for Finn og jobbe videre med, sier Finn-sjef Sondre Gravir til Kampanje.

Han vil ikke kommentere hvor mye det har kostet Finn å finansiere gründerbedriften.

Finn annonserte nylig at de sto klare til å lansere appen Shpock på det norske markedet.

Les mer: Finn lanserer rubrikk-utfordrer