NBCUniversal og Viacom Inc skal åpne laber for å studere tv-seerne mens de ser på tv. Reaksjoner som øyebevegelser, hjertebank og grimaser skal måles ved hjelp av hjertemonitorer og hudsensorer. Det skriver Reuters i dag.

I flere år har nettverk forsøkt å finne ut hva seerne tenker om det de ser, men dette har kun blitt målt ved hjelp av undersøkelser og spørsmål til seerne. 

- Problemet når du spør noen om hvordan de reagerer på noe, er at de må tenke over det eller overtenker det. Denne metoden er det nærmeste du kommer seernes egentlig tanker, sier Alan Wurtzel, forsker på medier og utvikling ved NBCU.

Målet med å studere seerne er å finne ut hvilke elementer eller scener i et tv-program de reagerer på, for deretter å bruke disse i tv-reklamer. Målet er å skape mer engasjerende reklame. 

Et studie koster mellom 30 000 og 100 000 dollar å gjennomføre.