I dag kom meldingen og presentasjonen av den nye Schibsted-organisasjonen og den nye konsernledelsen som fører til store endringer i toppen av Norges største mediekonsern og en internasjonal gigant på markedet for digitale rubrikkannonser.

Les også: Schibsted stokker om på sjefskortene

En av nyhetene er at Schibsteds strategidirektør og leder for digitale transformasjonen, Frode Eilertsen, skal lede det selskapet kaller en «Unicorn Lab» og dermed ryker ut av konsernledelsen. Så langt har  ikke Kampanje lykkes med å få en kommentar fra Eilertsen.

Men konsernsjefen selv, Rolv Erik Ryssdal, svarer følgende på spørsmålet om hvorfor det ikke lenger er plass til Eilertsen i konsernledelsen?

- Det er fordi han skal jobbe delvis utenfor Schibsted fremover. Den neste tre til fem månedene skal Frode utrede en unicorn-satsing og da er det bedre at han får tid til å utrede dette for fullt  i stedetfor å være opptatt av daglige issues og oppgaver knyttet til driften. Så får vi se hva som skjer når han kommer tilbake og hvordan vi integrerer dette i Schibsted, enten som en del av konsernet eller om vi har det som en separat del, sier Ryssdal.

- Så dette er ingen degradering av Frode Eilertsen i Schibsted?

- Nei, på ingen måte. Frode sier han er veldig lyst til å jobbe med dette og det er vi kjempeglade for. Han har spilt en avgjørende rolle i den satsingen vi har hatt på product og tech og vi er glade for å kunne beholde ham,   sier Ryssdal.

En unicorn et et selskap som prises til over én milliard dollar i USA, men etter hvert har det også dukket opp eksempler på slike selskaper i Europa som for eksempel Spotify. De mest kjente eksemplene er likevel amerikanske nyvinninger som Airbnb og Über.  På spørsmål om Schibsted-sjefen nå har et mål om at det er Schibsted som skal komme opp med det neste Über eller Airbnb ler han, men legger til.

- Vi hadde gjerne tatt i mot noen sånne, men nå får vi se hva Frode klarer, sier Ryssdal.

Schibsted har i dag allerede investert i flere star-ups det være seg nye digitale tjenester som Pelp, Snapsale og Eiendomsmeglerguiden.no.  Ryssdal sier de neste seks månedene kommer til å avgjøre hvordan Schibsted organiserer dette området fremover.

I dag er mange av disse selskapene knyttet opp mot Schibsted Vekst og Ryssdal sier han er åpen på hvordan  dette best skal drives fremover.

- Vi driver Schibsted Vekst videre, men kommer til å bruke det neste halvåret på å finne ut hvordan vi skal organisere oss på dette området. Frode kommer kommer nå til å jobbe med å finne ut hvordan vi best kan utnytte Schibsteds unike produkter og plattformer og dermed tilby smarte entreprenører en start-up lab, sier Ryssdal.

Ryssdal sier han tror det bare blir viktigere og viktigere frem å knytte seg opp til start up-miljøer og Schibsted-sjefen mener det skjer mye spennende på det norske markedet.

- Norge har hengt litt etter det vi har sett av entreprenørskap i for eksempel Sverige og Finland, men nå begynner det å skje veldig mye også i norske startup-miljøer.

- Målet med omorganiseringen i dag var å lage et Schibsted som var rustet for fremtiden. Har du nå et fremtidsrettet Schibsted?  

- Ja, vi er veldig happy med den løsningen vi i dag har presentert. Omverden forandrer seg så raskt at skal vi ligge i forkant må vi respondere raskere og det krever omstillinger internt, sier Schibsted-sjefen.