Med mobilappen Shpock skal Finn utfordre seg selv på posisjonen unge, urbane brukere i lavprissegmentet på Finn-torget. Det informerte Finn-sjef Sondre Gravir de ansatte om på et allmøte i dag.

- Det unge markedet er en viktig målgruppe for Finn, og vi har sterk posisjon i dette segmentet. Vi tror vi kan forsterke vår posisjon ytterligere. Gjennom fortsatt produktutvikling og målrettet kommunikasjon av Torget, samt lansering av Shpock, ønsker vi å ta en enda sterkere posisjon blant de yngre brukerne i tiden fremover, sier Sondre Gravir.

Shpock er er en mobilapp for rubrikkannonser med utspring fra Østerrike, men som også finnes i Tyskland og Storbritannia. Schibsted økte sin eierandel i selskapet fra 82 til 91 prosent i tredje kvartal. Selskapet er nå verdisatt til over én milliard kroner.

Les mer: Schibsted skal kapre unge brukere med milliard-app

- Tradisjon å utfordre oss selv
- I Finn og Schibsted har vi en tradisjon for å utfordre oss selv og være offensive i vår produktutvikling. Finn valg om å lansere Shpock er helt i tråd med denne tradisjonen, og det er gøy å gjøre det samtidig som Finn-torget har en god utvikling, sier Sondre Gravir

- Vi ønsker å tilby våre brukere flere muligheter for å enkelt kjøpe og selge, eller gi bort, brukte klær, møbler og sportsutstyr for å nevne noe, og tror at to rubrikktjenester vil gjøre at enda flere får interesse for å legge ut tingene sine for salg, fortsetter han.

Retter seg mot lavprissegmentet
Mens Shpock tar utgangspunkt i nærmiljøet, hovedsakelig med fokus på lavprissegmentet, dekker Finn-torget hele landet med alt fra dyre merkevarer til objekter som gis bort gratis.

- Vi skal gjøre mye spennende i tiden fremover for å utvikle Finn-torget, blant annet skal vi lansere vår egen betalingsløsning – parallelt med lanseringen av Shpock. Det er moro å gi gass på to fronter samtidig, sier Sondre Gravir.

- Ved å gjøre Torget gratis, senket vi terskelen for å annonsere rimeligere saker, og tilrettelegge mer for unge brukere. Sammen med Shpock, mener vi at FINN.no kan ta ut et enda større potensiale i det unge markedet, avslutter Gravir.

Shpock vil gjennomføre en testlansering i det norske markedet om en liten stund, og lanseres for fullt over nyttår.

Mobiltorg: Shpock er utelukkende en mobiltjeneste og tar utgangspunkt i nærmiljøet til brukeren.