Verdens største nettsamfunn fortsetter å legge på seg og ifølge gårsdagens kvartalrapport kommer det frem at Facebook hadde en omsetning på snaue 39 milliarder norske kroner. Selskapet fortsetter dermed å slå analytikernes forventninger noe som alltid er bra for aksjekursen som i etterhandelen steg med snaue fire prosent.

Les også: Schibsted klar med Facebook-«killer»

Facebook har nå en markedsverdi på New York-børsen på 293 milliarder norske dollar eller over 2.500 milliarder norske kroner.

Et nytt Facebook-kapittel er også skrevet når selskapet passerer over én milliard brukere daglige. Det vil si at én av fem av verdens befolkning «er på Face».

Månedlige brukere økte med 14 prosent til 1,55 milliarder.  

Ifølge Bloomberg fortsetter Facebook å vise mer og mer reklame til brukerne sine og ikke bare gjennom en sterk økning av videoannonser på Facebook. Etter hvert har teknologiganten også startet å vise reklame på bildedelingstjenesten Instagram og selskapet rapporterer nå Instagram-tall for første gang.

Inntekten per bruker har i løpet av de siste tre månedene økt med 24 prosent til 2,97 dollar, eller over 25 kroner.

- Mobilvirksomheten er fortsatt veldig sterk og har fortsatt mye å gå på, sier Josh Olson, analytiker i Edward Jones & Co., til Bloomberg.

Overskuddet til Facebook økte med 780 millioner kroner til 7,74 milliarder kroner.