Etter terrorangrepene fredag lanserte Facebook en egen trygghetssjekk-knapp så beboere i og like utenfor Paris kunne markere seg som trygge.

Gjennom trygghetssjekken oppfordret Facbook-sjef Mark Zuckerberg folk som hadde vært i området å markere seg selv eller bekjente som trygge. Dette ble synlig som en statusoppdatering i venners hjem-feed. 

Flere har reagert på at trygghetssjekken ikke har vært tilgjengelig ved katastrofer eller terrorangrep andre steder i verden tidligere i år.

Zuckerberg skrev i en offentlig post at han forstår at folk reagerer, men at trygghetssjekken inntil fredag kun ble aktivert ved naturkatastrofer. Videre skriver Facebook-sjefen at det sosiale mediet bryr seg om folk i hele verden, og at de skal jobbe for å hjelpe også i andre land i fremtiden.

Det er i tillegg en rekke mennesker som i helgen har byttet til midlertidig profilbilde, hvor det franske flagget dekker over ens opprinnelige bilde, for å sympatisere med de berørte. Dette kan gjøres ved hjelp av et tastetrykk.