Siden i fjor har 348.085 europeere søkt IT-giganten Google om å ta bort personlige opplysninger fra søkeresultatet. Google har gått med på kravene i mindre en halvparten av tilfellene, ifølge en rapport fra selskapet.

Ifølge Google er grunnen til at ikke flere har fått innvilget ønsket om å få fjernet personlige opplysninger i søkemotoren, at kriteriene er basert på å balansere privatliv med allmennhetens rett til å vite.

Frankrike er landet der flest gjerne ønsker å bli fjernet fra Google-søk, etterfulgt av Tyskland, Storbritannia, Spania og Italia.

Det var i mai i fjor at EU-domstolen slo fast at personer i noen tilfeller kan be om og motta retten til å få fjernet søkeresultater på internett som inneholder personlig informasjon. Det er internettselskapene selv som bestemmer hvilke de forespørsler de innvilger.

(©NTB)