Teknologigiganten Facebook la onsdag kveld frem tall som viser at verdens største nettsamfunn leverer bedre resultater enn ventet i årets tredje kvartal. Overskuddet øker, omsetningen øker og antallet daglig brukere passerer nå over én milliard for første gang.

Les også: Facebook-overskudd øker med 780 mill.

- Facebook har hatt en fantastisk utvikling det siste året, kursen er opp med ca 33 prosent. Nå er Facebook verdt mer enn alle selskapene på Oslo Børs til sammen. Jeg mener Facebook også er et viktigere selskap enn selskapene på Oslo Børs samlet, hvis vi ser på i hvor stor grad de påvirker verdenssamfunnet, sier strategidirektør Espen Grimmert i Iprospect til Kampanje.

Facebook har i dag en markedsverdi på New York-børsen på 293 milliarder dollar eller over 2.500 milliarder norske kroner.

- Både i Norge og verden over vokser nå inntektene til Facebook langt raskere enn antall nye brukere. Inntektene er opp imponerende 41 prosent siste år, viste resultatene som ble lagt frem onsdag kveld norsk tid, sier Grimmert.

Passert 11.000 ansatte
Facebook får kjeft av noen analytikere for høye kostnader til tross for at selskapet økte overskuddet med 780 millioner kroner i siste kvartal. 

- Analytikerne ville gjerne hatt ennå mer på bunnlinjen. Høy kostnadsbruk kan kanskje ramme aksjekursen noe, men Facebook tjener jo langt mer enn de bruker. De som virkelig bør være bekymret over kostnadsbruken er Facebooks konkurrenter. Facebook bruker pengene til å utvikle stadig bedre produkter. De har passert 11.000 ansatte, og styrker seg blant annet på søketeknologi hvor de utfordrer Google.  Skal du lete etter restaurant, frisør eller hotell er det nå flere og flere av oss som starter på Facebook – selv om ikke alle hotellene har oppdaget det ennå, sier Grimmert.

Spår vekst for nye bransjer: - Jeg tror de nye annonseproduktene vil bidra til bransjer som bil og eiendom, som til nå har investert beskjedent på Facebook, øker annonsekjøpene kraftig, sier Espen Grimmert.

Facebook har nå mer enn én milliard daglige brukere. Antallet daglige brukere økte med 17 prosent i kvartalet, som er bedre enn forventet. Grimmert kaller det imidlertid en beskjeden vekst.

Samtidig fortsetter Facebook med sin massive produktutvikling.

- Facebook har vært fantastisk flinke til å utvikle nye annonseprodukter. Mens vi tidligere kunne synes at det gikk tregt, er det nå en fest å arbeide med Facebook. Videoproduktene har blitt bedre, bildekarusellen og de helt nye lead-ad annonsene begeistrer, forteller Grimmert

Flere annonsekroner fra avis til Facebook
En amerikansk rapport viser ifølge Grimmert at klikkraten på Facebook-annonser er opp hele 69 prosent siste år, fra 0,56 prosent til 0,96 prosent.

- Vi ser det samme for godt målrettede annonser i Norge. Facebook har nå en heldig kombinasjon av flere annonsører, bedre annonseprodukter og bedre muligheter for målretting. Til sammen får vi da mer relevante annonser for brukerne. Facebook blir mer som Google hvor annonsene er virkelig godt innhold som beriker tjenesten, sier Grimmert.

Han fortsetter:

- Jeg tror de nye annonseproduktene vil bidra til bransjer som bil og eiendom, som til nå har investert beskjedent på Facebook, øker annonsekjøpene kraftig, sier Grimmert.

Bransjer som har vært tunge i papiravisene ser etter nye annonseflater nå som lesingen av papiravisene stuper.

- Det er mange annonse-millioner som skal gå fra papir til Facebook, inntektsveksten de rapporterte om onsdag kveld vil fortsette.