Kommende lørdag skal Telenor slette alt innhold som er laget gjennom tjenesten Min hjemmeside fra sine servere. 50 000 kunder er blitt varslet, skriver Aftenposten.

- Vi håper nå å få i gang dialog med Telenor slik at ikke noe av dette innholdet blir tapt for ettertiden. Det er sentralt at vi får sikret oss en digital kopi av det, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.

Sira Myhre mener hjemmesidene er unikt materiale som det vil være stor interesse for å forske på i fremtiden.

- Hjemmesideområdet vårt var noe som var veldig viktig på 1990-tallet. I dag har de fleste kundene som benyttet dette for lengst funnet andre plattformer som for eksempel blogger og sosiale medier. Det har i alle fall komme fint lite klager på at vi nå skal slette sidene, sier  informasjonssjef Tormod Sandstø til Aftenposten.