I begynnelsen av oktober offentliggjorde NRK på sine nettsider at de søkte etter en programleder til en ny, undersøkende programserie rettet mot unge mennesker. Programserien skal skapes i dokumentar- og samfunnsavdelingen til NRK. 

I annonsen presenteres arbeidsoppgavene, samt ønskede kvalifikasjoner og egenskaper hos søker. Men: kandidater som søker får i stillingsopplysningen en noe uvanlig oppfordring; nemlig å legge til den potensielle arbeidsgiveren på Snapchat allerede før ansettelsen. 

«For å få et inntrykk av kandidatene ber vi om at du som er interessert i stillingen legger til NRKInnafor på Snapchat, og sender oss snaps der du viser at du kommer inn i og kommuniserer med miljøer du normalt ikke er en del av», heter det i annonsen. 

Prosjektleder Tove Austad sier til Kampanje at arbeidstittelen til prosjektet er Innafor #syktambisiøs, og at NRK allerede har fått en rekke snaps av ivrige søkere.

- Vi har allerede fått inn massevis av snaps, og folk er veldig kreative i å utnytte mulighetene og begrensningene Snapchat gir.

Fikk idé på workshop: - Det kom opp som en vill ide som vokste på oss, sier prosjektleder for NRK Dokumentar, Tove Austad, om å finne ny programleder delvis basert på snaps som sendes inn.

- Hva forventer du av snapsene som sendes inn?

- Vi vil at de skal vise oss hvordan de bryter isen i fremmede miljøer, og at de kan få folk til å åpne seg.  Jeg håper vi får inn materiale som får fram at de ikke bare er opptatt av å komme på tv, men har et samfunnsengasjement og noe viktig å fortelle. Vi skal nå ut til et ungt publikum med vesentlig undersøkende journalistikk i en form som er lite pretensiøs,  så vi ser etter noen som ikke tar seg selv så høytidelig.

Austad forteller at NRK fikk ideen i en workshop der de hadde besøk av Chris Allan Simonsen fra Trigger. 

- Det kom opp som en vill ide, som vokste på oss. Vi opplevde det som litt risikabelt, men nå er vi glade for at vi turte å prøve. Ved å kommunisere på en plattform målgruppa vår er familiær med, er det lav terskel for å sende inn, og dermed får vi mange kandidater å velge mellom. 

- Hvordan holder dere styr på alt som kommer inn, snaps forsvinner jo normalt etter noen sekunder?

- Vi har funnet en metode for å hente ut snappene, slik at vi kan studere dem nøyere. Alle avsenderne får sin egen mappe, der vi kopler sammen alle snaps de har sendt oss, med den skriftlige søknaden. Vi får også hjelp av en castingansvarlig til å sortere og vurdere det som kommer inn, og vi vil invitere de som utmerker seg til auditionrunder og intervjuer etter at søknadsfristen går ut 2. november.