Hvor forskjellige er egentlig techvanene til en tenåring og en voksen. Akkurat dét prøver amerikanske David Polinchock å få frem gjennom samtale med sin datter Sydney Polinchock (14) og klassekamerat Luke Hunter (14).

I april var han på scenen under tech-konferansen SXSW i Texas, i dag gjestet han Norefjell med tenåringene. 

- Folk tror at tenåringer bare klarer å se noen minutter videoer av gangen, og at alle ungdommer har ADHD-tendenser, men det stemmer ikke i det hele tatt. Jeg leser en bok hver dag, sier Sydney. 

Sydney avkreftet også at alle ungdommer bare ser på kattevideoer. 

Bruker nesten ikke Facebook
Polinchock har i over 20 år utforsket nye teknologier som kan bidra til at merkevarer forteller bedre historier. Luke er «tech-nerden» og Sydney er den «vanlige tenåringen» - men har alltid på seg Google Glass når hun reiser. 

- De snakker om pc-deler som jeg pleide å snakke om biler da jeg var ung, sier Polichock. 

Både Luke og Sydney syns sosiale medier som Facebook og Snapchat er kjedelig. Begge har Facebook, men bruker det svært lite. For å kommunisere med venner som ikke får lov å ha Facebook, bruker de tekstbehandlingsprogrammet Evernote.

Luke bruker også Reddit og kommuniserer med venner gjennom online-spill. 

- Jeg syns ikke sosiale medier er så interessant, sier Luke. 

- Jeg fikk Facebook fordi jeg spilte Sims på Kindle, og for å komme et steg videre i spillet måtte jeg besøke en annen venns hus. For å gjøre dete måtte jeg få Facebook, så det er egentlig bare derfor jeg har det, sier Sydney. 

Snapchat var det venninnen hennes som lastet ned.

- Snapchat fikk jeg fordi venninnen min ønsket at jeg skulle sende henne hestebilder fra gården vi bor på. Jeg har en gammel telefon som ikke lot meg sende mange bilder samtidig, så venninnen min lastet ned Snapchat for meg. Det er årsaken til at jeg har det, egentlig. 

- Det er litt trist, men jeg liker det
Selvom tenåringene ikke er så begeistret for sosiale meider, bruker de mye tid på å se videoer og spille på nettet. 

Sydney bruker mye tid på å se på at folk rir hester.

- Jeg er en hestejente, så jeg liker å se på hesteridning og tv-show. 

- Jeg ser på teknologi-kanaler, og at folk spiller eller anmelder spill. I tillegg ser jeg på e-sport, helst profesjonell spilling av Counterstrike. Når man ser på profesjonelle e-sportsendinger kan man enten se i førsteperson, som spilleren, eller utenifra. Det er alltid kommentatorer som forklarer hva som skjer og så videre, sier Luke. 

E-sport blir bare større og større globalt, ifølge Polinchock.  Ingen av ungdommene ser spesielt mye på Netflix, men Luke er glad i å se på «unboxing», eller utpakning på norsk.

«Unboxing» er videoer hvor folk pakker opp pakker og gjerne med teknologiutstyr og duppeditter.

- Det er litt trist, men jeg liker godt å se på det, sier Luke. 

Unboxing-videoer ser bare ut til å bli mer og mer populært.  Her er et eksempel på en typisk unboxing-video: 

 - Det er ikke så mange tv-serier jeg gidder å bruke tiden min på, sier han. 

- Spiller spill nåår reklamen popper opp
Verken Luke eller Sydney er spesielt glad i online-annonser. 

- Jeg følger aldri med på reklame som kommer opp, sier Luke. 

- Når en annonse kommer på, skrur jeg av lyden og spiller spill på nettet i femten sekunder til reklamen er over, sier Sydney.

Begge er redde for å legge igjen for mange digitale spor. Dette førrer dog til at reklamen ikke er spesielt tilpasset.

- Google tror at jeg er en 50 år gammel asiatisk mann som liker tog, men det stemmer altså ikke, sier hun.

Noe reklame syns ungdommene er greit. På veien opp til Norefjell hørte begge på podcast.

- Det er reklame midt i episoden, men en det går bra, sier Luke. 

- Hadde dere være villige til å betale for podcaster, spurte Polinchock.

- Ja, men det er en grense for hvor mye, sier Luke. 

- Ville dere betalt for Facebook?

- Nei, sier begge samstemt.