Under sin første offentlige opptreden på konferansen Digital Winners i dag, presenterte Telenor-sjef Sigve Brekke flere av selskapets fremtidige mål.

Et av de største og mest ambisiøse er å bli verdens største internett-leverandører, og med det forvandle den gamle telecom-giganten til en digital pådriver og tjenesteleverandør. 

- Alt blir hele tiden mer globalt, og folk forventer den samme dekningen uansett hvor de er. Tempoet i dag er mye raskere, før kunne man planlegge julekampanjen i juni, det er ikke mulig lenger. Man må handle med lynets hastighet.  

- Man kan jo spørre seg om det er en trussel eller en mulighet, men jeg er optimist og ser dette som en stor mulighet. 

Brekke sa at datatrafikken (blant Telenor-kunder) ble doblet i Norge i fjor. I flere asiatiske land har man også sett en svært stor økning i daglig internett-bruk. 

- I Thailand brukte man i 2005 ti minutter på telefonen daglig. I 2015 er tallet 3,5 timer. Dette gir oss store muligheter. Hvor mange selskaper er så heldige å ha et produkt som kunden bærer i lomma hele tiden, og som er noen meter unna deg selv når du sover? Ikke så mange.

I dag har Telenor 18,4 millioner kunder i Europa, og 173,6 kunder i Asia. 22 prosent av disse bor i India.

- Målet vårt er at 200 millioner kunder skal bruke internett daglig innen 2018. Telenor vil da bli den største internett-leverandøren i verden.  Vi vil være i front når det gjelder å gi kunder tilgang til nettet. 

Brekke sa i tillegg at Telenor ønsket å være en pådriver for digital utvikling på flere områder, og at de ønsket å være en partner for utvikling innenfor helse, finansielle tjenester og utdanning. 

- Vi vil være en stor spiller innenfor finansielle tjenester, sa Brekke.

Brekke mener selskaper som jobber for innovasjon bør reise til Asia, og ikke Silicon Valley.

- Fokuset bør skifte fra Silicon Valley, hvor de fleste selskaper som ønsker å være ledende innenfor innovasjon holder til, til Asia. Jeg ville ikke dratt til Silicon Valley, men til Kina og sett hva for eksempel Alibaba gjør riktig. 

- Hele åtte av ti device-makers er asiatiske. 60 prosent av de som handler online i Asia bruker mobilen. Det er et stort marked.