TV 2-eide OB-Team kjøper produksjonsselskapet TVP Broadcast, som har hovedsete i Stavanger. Selskapet blir dermed en del av nyetablerte Screen Media.

-TVP Broadcast er et veldrevet produksjonsselskap som vil ha nytte av å bli integrert tett opp imot et større teknologimiljø. Det vil nå skje via Screen Media, sier administrerende direktør Bjørnar Nordahl i OB-Team og Screen Media, i en pressemelding.

OB-Team kjøper 90,2 prosent av aksjene i TVP Broadcast. De som selger er Tommy Aase (48,78 %), Kapita AS (41,01 %) og Dan Boström (10,20 %).

TVP Broadcast eier også produksjonsselskapet Colorbar som blant annet jobber med lengre programformater samt dokumentarer. I 2014 omsatte TVP for 18 millioner kroner. Totalt har selskapene 11 fast ansatte.

- For å vokse videre ble det viktig for oss å komme inn i et større miljø, noe som Screen Media representerer. Vi i TVP ønsker å tilby våre kunder et bredere spekter av tjenester, samtidig har TVP en spisskompetanse på historiefortelling som er verdifull for den gruppen vi går inn i. Derfor er dette positivt og spennende både for selger og kjøper, sier administrerende direktør Tommy Aase i TVP Broadcast i meldingen.

I dag jobber TVP Broadcast mye med nyhets- og sportsproduksjon og selskapet har blant annet ansvaret for den tekniske driften og produksjonen til TV 2s distriktskontorer i Trondheim, Stavanger og Kristiansand. I tillegg jobber selskapet med TV-produksjon for næringslivet, samt for offentlig sektor. TVP har også aktører som NRK, Discovery og Viking FK på kundelisten.

TVP Broadcast har i dag kontorer i Kristiansand og Trondheim, i tillegg til hovedkontoret i Stavanger.

 Nylig ble det kjent at OB-Team kjøper Aventia, og som også blir en del av Screen Media. Screen Media satser blant annet på produksjon, bearbeiding og distribusjon av levende bilder over nettet både for medieselskaper og selskaper utenfor mediebransjen. 

Les også: Gründere selger til TV 2-selskap

Les også: Nytt TV 2-selskap satser på strømme-tv