Tirsdag formiddag skrev Kampanje om striden som har oppstått mellom mCash og DNB etter at bankens betalingstjeneste Vipps ble lansert. Den nye appen som skal gjøre det enklere å overføre mindre beløp til venner via mobilen, har blitt kraftig markedsført og mye omtalt den siste uken.

Les også: mCash kritisk til DNB-opptreden

Daglig leder i mCash stiller seg kritisk til bankens opptreden, og mener ledelsen må svare på spørsmålet om det er greit at Norges største bank velger å konkurrere mot norske innovasjonsbedrifter.

Som leder av Innovasjon Norge er dette en høyst aktuell problemstilling for Anita Krohn Traaseth, som nå oppfordrer til dialog mellom de to partene.

- Jeg ble kjent med saken på Twitter og har oppfordret mCash til å invitere til dialog med DNB når de hevder at løsningen er kopiert, sier Anita Krohn Traaseth til Kampanje. 

Traaseth vil imidlertid ikke gå inn på hvorvidt DNB har kopiert den nye norske startup-tjenesten som lanserte sitt produkt i mars 2014. DNB lanserte med brask og bram sin nye vennebetalingstjeneste tidligere i sommer.

- Jeg kjenner ikke til hvordan mCash eller DNB har beskyttet løsningene sine, og om det er grunnlag for å hevde at det er kopi. Uansett, jeg oppfordrer fortsatt til en prat mellom aktørene det gjelder før man begynner å konkludere og mobilisere i mediene, sier Traaseth.

Innovasjon Norge-sjefen mener det vil være umulig å ikke støte på denne typen problemstillinger fremover.

- Det vil komme en rekke løsninger fremover som er konkurrerende, både fra oppstartsselskaper og etablerte selskaper, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, til Kampanje.