Twitters inntekter i andre kvartal steg med 61 prosent til 502,4 millioner dollar sammenlignet med samme periode i fjor. Det er bedre enn ventet for Twitter. Selskapets underskudd før skatt ble 156,1 millioner dollar sammenlignet med 150,2 millioner dollar i samme periode i fjor.

Men utsiktene er mørke, mener Espen Grimmert, strategidirektør i digitalbyrået Iprospect.

- Natten har vært et mareritt for Twitter, de slapp tallene like etter børsens stengetid og fikk først hyggelig oppmerksomhet fordi inntektene endte på 502 millioner dollar siste kvartal, en god del mer enn estimatene på 481 millioner. I den såkalt etterhandelen på børsen spratt aksjekursen opp til 41 dollar, men bare noen timer hadde den falt til 32. Dette er svært dramatisk for selskapet som hadde en aksjekurs over 50 dollar så sent som i april. Mange investorer er nå utålmodige og rømmer selskapet, sier Grimmert til Kampanje.

- Evner ikke å bli masseprodukt
Han spår at Twitter vil få hard medfart på børsene i dag.

- Twitter kommer til å stupe når de amerikanske børsene åpner i dag. Overraskende gode inntektstall klarer ikke oppveie at selskapet sliter tungt med å vinne nye brukere og at det lekker nøkkelpersonell, sier Grimmert.

Twitter rapporterte om 316 millioner månedlige brukere i andre kvartal, opp kun åtte millioner fra første kvartal.

- I det viktige hjemmemarkedet USA har de ikke vekst i det hele tatt. Dette er svake tall, Twitter evner ikke bli et massemarkedprodukt som Facebook. Jeg synes også det er et svakhetstegn at Twitter konsekvent snakker om brukere per måned mens Facebook gladelig deler tall på daglige brukere og der alene nærmer seg én milliard, sier Grimmert.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skuffet: Espen Grimmert, strategidirektør i digitalbyrået Iprospect, er ikke imponert over brukerveksten til Twitter.

- Større kommersielt potensial i Norge
Han mener det norske markedet er et godt eksempel på hvordan Twitter mislykkes med å ta ut sitt fulle potensial.

- Med den brukerbasen Twitter faktisk har er de ikke i nærheten av å ta ut sitt kommersielle potensial i Norge. Langt flere norske annonsører kan og bør bruke tjenesten. De har en rekke fine målrettingsalternativer som gjør at Twitter ofte fortjener å være et krydder i en online kampanje. Linken mellom TV og Twitter er særlig sterk. Noen tv-program og profiler får stor oppmerksomhet på Twitter, annonser knyttet til disse kan være riktig, sier Grimmert til Kampanje.