Den årlige utdelingen av konsulentprisen finner sted den 21. oktober. Prisen deles ut av Virke og Konsulentguiden, og har vært en bransjepris de siste 17 årene.

- Med denne prisen ønsker vi å heie frem de gode konsulentprosjektene. Konsulenter bygger landet med kompetanse og kunnskap, og uten dem stopper Norge opp, sier Hanne Christensen Lystad, bransjeleder rådgivning i Virke. 

Prisen anerkjenner og belønner fremragende prestasjoner innen bransjen og omfatter ulike kategorier som innovasjon, design, strategi, bærekraft og digital transformasjon. «Årets oppdrag» er basert på nominasjoner, mens «årets selskap» er basert på en analyse og spørreundersøkelse blant 850 konsulentkunder både i det offentlige og det private.

I konkurranse om prisen «Årets oppdrag» kjemper store norske konsulentselskaper som Accenture, BearingPoint, Deloitte, EY, Forte Digital, KPMG, Nettrakett, Marshmellow, Rambøll Management Consulting og Sopra Steria.

I klassen «Årets selskap» er topp seks og dermed finalistene AFF, Bouvet, Capgemini Consulting, Deloitte, EY og Sopra Steria.

- Ved å kjøpe konsulent-tjenester passer vi på at det offentlige ikke eser ut for mye, og vi digitaliserer næringslivet i en tid der kunstig intelligens for alvor er på vei inn i arbeidslivet, sier Lystad.

Hun mener yrkesgruppen «har fått ufortjent mye kritikk de senere årene, særlig fra politisk hold.»

- Det har vært fokusert på høy offentlig pengebruk av konsulenter, men man utelater å prate om hvordan bransjen i stor grad har bygget viktige tjenester innenfor digitalisering og bærekraft. Det er gøy at mange av årets prosjekter er med å digitalisere offentlig sektor og private virksomheter, og at flere tar i bruk kunstig intelligens i sine prosjekter, sier hun.

I år har juryen bestått av Svein Stavelin (leder av juryen), grunnlegger og managing partner i Aalto Capital, Ingvild Berlin Kalleberg, styreleder i Den Norske Dataforening og CIO i Aker Solutions, Hans-Henrik Merckoll, tidligere toppsjef i IBM Norge, Per Høiby, managing partner i First House, Hanne Christensen Lystad, bransjedirektør i Virke. Per-Egill Frostmann, BI