- Alfa handler om mer enn bare sko. Det handler om å skape minner og opplevelser i naturen – noe som krever pålitelige produkter med lang levetid. Vårt mål er at folk skal få den samme følelsen av kvalitet, norsk tradisjon og trygghet når de møter Alfa digitalt som når de får et par sko på beina, sier salgssjef i Alfa, Hans Jørgen Kvåle, i en pressemelding.

Siden 1931 har det norske Alfa laget kvalitetsko og nå rigger merkevaren seg med nye samarbeidspartnere og satser på vekst i både inn- og utland. Sammen med designbyrået Bielke&Yang og teknologibyrået Frend, ønsker Alfa å styrke merkevareposisjonen og samtidig skape et tydeligere uttrykk for den over 90 år gamle merkevaren og bygge en digital plattform som skal skape engasjement, trygghet og inspirasjon.

- For oss som er glade i både norske merkevarer med historie og å være ute på tur, føles det veldig bra å jobbe med Alfa, sier Morten Håvik, designer i Bielke&Yang.

Designbyrået har tidligere jobbet med flere erkenorske merkevarer som Røros Tweed, Rauma Garn, Matre, Heymat, Fjordfiesta, Maaemo og Den Norske Turistforening.

Det samme har teknologibyrået Frend som har bred erfaring med å utvikle nettbutikker for kjente norske merkevarer som Holzweiler, Varsity Headwear, Røros Tweed, byTimo og Amundsen Sport.

De to byråene har også samarbeidet på en rekke prosjekter tidligere og ser frem til enda et nytt samarbeid. Frend har fått oppdraget om å utvikle Alfas nye digitale flaggskipbutikk.

- Når Alfa satser internasjonalt uten fysiske butikker, blir en digital flaggskipsbutikk avgjørende for kundereisen. Nettbutikken har ofte et mye større potensiale for å nå kunder enn en fysisk butikk, så det er viktig at den ikke baseres på en ferdig designmal som ikke fullt ut representerer merkevaren, sier Dennis Nilsson, leder for eCommerce i teknologibyrået.

Målet er å skape en nettbutikk som skiller seg ut i mengden.

- Vi ønsker å overraske og inspirere flere, samtidig som vi bygger videre på alt Alfra står for, avslutter salgssjef Kvåle.