Designbyrået Bielke&Yang har fått i oppdrag å videreutvikle VGs visuelle uttrykk.

Målet er å skape et design som fungerer godt på tvers av alle VGs plattformer. Det skal modernisere identetet, men samtidig bevare det som gjør VG gjenkjennelig.

- For oss i Bielke&Yang er det stort å få jobbe med en av Norges mest kjente merkevarer. VG betyr utrolig mye for mange, og omfatter alt fra seriøs journalistikk til underholdning. Vår jobb er å sørge for at hele denne bredden reflekteres i designet og at VG er rustet for en fremtid med enda hardere konkurranse om leserne, sier Martin Yang, partner i Bielke&Yang.

Tillit er et stikkord i arbeidet med ny visuell identitet.

– Tilliten til mediene er høy i Norge sammenlignet med andre land, men dette er ikke noe vi eller VG kan ta for gitt. Med stadig mer informasjon å forholde oss til, spiller redaktørstyrte medier en enda viktigere rolle i å guide oss, forklare og gi oss troverdige rapporter fra verdens gang. Og for VG er det viktig å opprettholde tilliten som nyhetsleverandør, samtidig som de kan le på hytta eller bare fortelle historien om noen som fant noe rart i do. Designet må la VG gjøre alle disse tingene, sier Aksel Overskott, strategisk rådgiver i Bielke&Yang.

Leder for brukeropplevelse i VG, Andreas Bøhler, forteller at de er på et punkt der de ønsker å ta et større helhetlig designgrep for alt VG omfatter.

- Vi trenger et modernisert og samkjørt visuelt uttrykk som gjør
kjernemerkevaren VG tydelig og gjenkjennelig på tvers av alle redaksjonelle stolper, formater og plattformer, sier han.

Det er likevel lite trolig at arbeidet resulterer i en helt ny logo.

- Vi har ingen store planer om å endre logoen, med mindre det er sterke argumenter for det. Det handler mer om alt rundt og hvordan VG henger sammen. Vi har mange merkevarer og underkategorier og alle har sin egen stil, Målet er å få samlet VG mer.