Til nå har vi lekt med ChatGPT og andre språkmodeller. Vi gir den en kommando, og den presenterer svaret til oss i samme vindu. Hvordan den kom frem til svaret aner vi ikke.

Gøy? Absolutt. Nyttig? Ja, noen ganger. 

Men den klarer seg liksom ikke alene. Jeg må sitte og mate den med informasjon, og klippe og lime mellom en rekke programmer på laptopen. 

Nå er dette i ferd med å endres! 

Claude er en KI-assistent, og kan på mange måter sammenlignes med ChatGPT. For et par dager siden slapp de en beta på noe som kan endre måten vi jobber på i fremtiden.

Nå vil de nemlig at KI-assistenten skal gjøre det faktiske arbeidet på maskinen din. Ikke bare ta i mot en prompt og gi deg svaret. 

Nå skal du gi den en prompt, og den har nå hele laptopen din til disposisjon for å utføre arbeidet. 

Her er noen eksempler:

1. Åpne en nettleser, gjøre research, og deretter legge inn data i Excel, eller Word. 

2. Logge inn på ditt CMS eller CRM og endre innholdet basert på data den har hentet fra et annet sted.

3. Planlegge en tur med å sjekke opp flytider, vær og hotell. Den kan booke for deg hvis kriteriene dine innfrir. Og legge det inn i kalenderen din. 

4. Åpne Photoshop og lage ti forskjellige variasjoner av en logo, for deretter eksportere ut dette sammen med andre brand assets. 

Og vi kan ta dette videre: Den kan sende designet via e-posten din til en fokusgruppe, som deretter lenker til en spørreundersøkelse den har laget for deg via Google Forms. Så gjør den justeringer på logoforslagene basert på svarene i spørreundersøkelsen. 

5. Den kan handle for deg på Oda. Og ikke via API, men faktisk via nettleser hvor den logger seg inn, legger til produkter og gjennomfører bestillingen. 

Kort sagt. Alt du gjør på laptopen din, kan gjøres av KI i fremtiden.

Hva betyr dette for deg?

Hvorfor lære seg nye programmer når KI vil gjøre ting for deg? Den vil jo være langt smartere enn deg, og vil lære seg alle programmene du bruker. Og den vil gjøre det svært mye raskere enn det du klarer.

Og ikke minst, du kan iverksette 100 stykker til å jobbe for deg.

Samtidig.

Dette kan endre mye rundt måten vi bruker arbeidsdagen vår på. Om et par år sitter vi kanskje kun og planlegger prompts og hvordan vi kan få flest mulig KI-assistenter i sving for å utføre jobben vår.  

Når kommer dette?

Det er i beta nå, og det krever litt teknisk kunnskap for å sette opp et testmiljø. Når det rulles ut til massene vet vi ikke enda. 

Men det er et skjær i sjøen. Eksempelet vi gjorde med S&P 500 kostet oss 3 dollar, og det sier seg selv at dette ikke tar av før de finner nye metoder for å kutte ned på tokens og kostnader. 

Og det er ikke uten grunn at Microsoft, Google og Amazon investerer i kjernekraft. Måten vi produserer strøm på må effektiviseres for å håndtere den vanvittige mengden data og kalkulasjoner KI-en skal tygge seg gjennom. 

Men at laptop-takeover kan være neste KI-revolusjon er det ingen tvil om. Det er bare spørsmål om tid.