Tre toppledere hos OpenAI sluttet på onsdag. Dette er de siste i en rekke av avgangene blant ledere i år, i en tid med store endringer for selskapet som står bak ChatGPT, skriver Reuters.

Teknologidirektør Mira Murati, forskningssjef Barret Zoph og forskningsdirektør Bob McGrew kunngjorde alle sin avgang via X onsdag ettermiddag.

- Jeg trekker meg fordi jeg ønsker tid og rom til å utforske mine egne prosjekter, skriver Murati i et innlegg på X.

Murati har vært en del av selskapet bak ChatGPT i seks og et halvt år, og fungerte kort som midlertidig administrerende direktør i november da styret midlertidig fjernet Sam Altman.

Som teknologidirektør var Murati ofte offentlig sammen med administrerende direktør Sam Altman som en representant for ChatGPT-produsenten, skriver Reuters. Da OpenAI lanserte GPT-4-modellen i mai, som kunne føre realistiske samtaler med stemme, ledet Murati presentasjonen.

Samtidig som flere toppledere slutter er det San Francisco-baserte selskapet i forhandlinger om en ny finansieringsrunde på 6,5 milliarder dollar, som vil verdsette selskapet til 150 milliarder dollar. Dette avhenger av at selskapet endrer sin selskapsstruktur.

Selskapet planlegger å omorganisere vekk fra å være en non-profit-styrt organisasjon og vil blant annet gi administrerende direktør Sam Altman en eierandel, ifølge Reuters.