Tidligere i september møtte over 1300 mennesker opp på Folketeatret i Oslo, for å se en eksklusiv line-up av noen av Norges fremste og mest aktuelle stand-up komikere og humorprofiler.

Lisa Tønne, Gaute Berg Næss, Snorre Kind Monsson, Vegard Harm, Morten Hegseth og Ole Soo var blant komikerne som deltok på aksjonen og på scenen. 

Rammen for det hele var en innsamlingsaksjon til inntekt for Leger Uten Grenser sitt livreddende arbeid i Gaza.

Les også: Designbyrå med stort Gaza-engasjement: - Som bransje må vi gjøre mer 

Arrangementet ble passende nok kalt «Stand-up for Gaza». 

Det hele ble initiert av tre kvinner fra kultur- og underholdningsbransjen, Karina Næss Trosdahl, Liv J. Johansen og Lotte Emaus O´Dea

- Fra vi startet idéen og spurte komikere, Folketeateteret, Neue, Amedia og alle andre bidragsytere - så har alle vært utelukkende positive og ønsket å bidra. Vi er takknemlige for alle ja-ene som har vært hele veien, og hvordan dette har kulminert til å kunne direkte hjelp til de som lider i Gaza, sier Liv J. Johansen i en pressemelding. 

Gjennom et nærmest utsolgt arrangement og overskudd fra barene har arrangementet donert over 680.000 kroner til Leger Uten Grenser.

Bak arrangementet står en rekke aktører, som eventselskapet Macsimum, designbyrået Neue Design Studio, innholdsteamet i Los & Co og Folketeateret som alle stilte pro-bono. 

 - Vi i Leger Uten Grenser er svært takknemlige for at ildsjeler i underholdningsbransjen har dratt i gang dette arrangementet. Siden vi som uavhengig, medisinsk nødhjelpsorganisasjon ikke tar imot statlig støtte, er vi avhengig av private givere for å kunne redde liv og lindre. Initiativer som dette redder definitivt liv, sier generalsekretær Lindis Hurum i den samme pressemeldingen.

Les også: Samler det norske designmiljøet til solidaritetsmarkering: - Enorm oppslutning