Etter avsluttede forhandlinger er det nå klart at Klingit overtar det norske selskapet Graphiq. Det melder selskapet i en pressemelding.

Graphiq ble grunnlagt i 2015 og ble i 2017 kåret av Creative Business Cup Norge til beste kreative gründerbedrift. Siden starten har selskapet utviklet en digital plattform som matcher frilansere i kreativ industri med kunder.

Har Telenor og Orkla på kundelisten
Kjøpesummen består av en blanding av kontanter og aksjer. Graphiq har 150 aktive kunder og omsatte i fjor for 13,5 millioner norske kroner. De har seks ansatte og kan vise til blant annet Telenor og Orkla på kundelisten.

- Klingit og Graphiq har vært på parallelle reiser der vi begge har forsøkt å forandre en byråmodell vi anser som utdatert. Gjennom sammenslåingen får vi tilgang til verdensledende kreatører, samtidig som Graphiqs kunder kan dra nytte av vår plattform og leveransemodell, sier Klingits daglige leder Anders Ringstedt.

-På denne måten drar vi nytte av begge selskapers sterkeste sider og ser mange synergier, fortsetter han.

Fremover vil Graphiqs merkevare gradvis integreres i Klingit. Gründerne Jakob Palmers og Erik Sandsmark vil fortsette i selskapet og jobbe med å utvikle Klingit på det norske markedet.

- Vi har fulgt med på hverandre i noen år, og da jeg møtte Anders, Teddy og Rikard klaffet det med en gang. Vi deler samme visjon og har en felles oppfatning av hvordan vi vil utvikle selskapene. Når vi nå samles under samme tak, får vi enda større mulighet til å drive forandring, sier Graphiqs medgründer Palmers.

- God plattform for å vokse
Klingit har siden starten i 2021 hatt en uttalt ambisjon om å vokse internasjonalt. Etter oppkjøpet av Graphiq og ekspansjonen til Finland, er de to første internasjonale stegene nå tatt. Nå ligger fokuset på å vokse enda mer på de eksisterende markedene og etter hvert på flere internasjonale markeder.

- Allerede for noen år siden hadde vi planer om å ekspandere internasjonalt, men vi innså at vi trengte å bygge et sterkere grunnlag for å ta et så stort steg, sier Rikard Hegelund, grunnlegger og styreleder i Klingit, og legger til:

- Siden den gang har vi tatt betydelige skritt og kan konstatere at grunnlaget nå er på plass. Nå har vi en veldig god plattform for å vokse oss større og sterkere.