Navn: Siren Sundby

Alder: 41

Stilling: Administrerende direktør i Capgemini Invent Norway

Aktuell: Den tidligere OL-seileren ble nylig leder for Capgemini Invent i Norge.

- Hvor går årets ferie?

- Varmet opp en uke i juni i New York med bryllup på Manhattan og noen påfølgende rolige dager på Long Island, før hjem til et par ukers jobb med annonsering av ny rolle som leder for Capgemini Invent i Norge fra 1. juli. Lav puls fikk jeg først litt ut i juli på seiltur og noen fine dager på Koster. Ferien har fortsatt med familie og venner langs sjøen i ytre Oslofjord med en blanding av skalldyrsfat, grilling, krabbefiske, optimist-seiling for de minste og Wingfoling, når det blåser hvite topper, for de litt eldre.

- OL braker løs denne uka og du har selv skrevet deg inn i OL-historien med gull i seiling fra Athen 2004. Hva kommer du til å savne mest når du ser på lekene i sommer?

- Følelsen av skrekkblandet fryd over at «nå går snart startskuddet» og at «denne skal jeg vinne»... Hvert OL etter at jeg la opp i 2008 har gitt en slags FOMO. Og det stemmer jo; det å satse mot og gi alt i et OL er jo en fantasisk reise og prestasjon. Dette går jeg jo glipp av. Nå drømmer jeg hver natt og fabler om at når Wingfoiling kommer på OL-programmet så er jeg tilbake på startstreken hadde det bare vært for 10 år siden... Eldstesønnen på syv år lover oss OL i 2040 og ellers er jeg en ivrig seil-supporter. Med vår sterke line-up av norske seilere til OL i Paris har jeg stor tro på at det blir gøy å være seilentusiast som følger våre seilere til mål i Marseilles, hvor seilingen vil foregå. Gode sjanser for både en og flere norske medaljer!

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Jeg spiser først og fremst is når det blåser mye. Etter timer på vannet med Wingfoiling både fortjener jeg- og trenger det. Først yte, så nyte. Vi holder oss vel stort sett kortreist når det kommer til is. Med selvrørt villbringbær på toppen.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Det har jeg ingen meninger om.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Det er det nok ikke. Og synd når han bruker deler av dem på amerikansk valgkampanje.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- På solsiden fordeles utbyttet på en fin måte til idrett og kultur. Skyggesiden av pengespill reguleres nok likevel bedre av Norsk Tipping enn at dette hadde vært liberalisert i markedet.

- Hva var bedre før? 

- At man bare ringte på døren til venner og lurte på om de ville være med ut å leke.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes? 

- Jeg er redd for at både unge og voksne surrer bort for mye tid på sosiale medier og går glipp av det virkelige livet. I steden for å lage ekte innhold ved å være aktive der det skjer, så produseres tomme posts for oppsamling av likes og comments. Tror denne diskusjonen er større enn aldersgrenser.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Det har jeg ingen meninger om.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Jeg løper 30 minutter og tar et morgenbad hver eneste morgen. Før jeg tar en stor, lang kopp kaffe. Da har jeg hele dagen foran meg med energi til store og små.