Det norske klesmerket Scandinavian Explorer har etter pandemiårene vært i vekst. Ifølge regnskapstallene har omsetningen vokst fra 37,6 millioner norske kroner i 2021, til 76,7 millioner kroner i 2022. Og ifølge en pressemelding har omsetningen økt ytterligere, til om lag 94 millioner kroner i 2023.

Nå vil Scandinavian Explorer satse globalt og har med det inngått et partnerskap med teknologibyrået Frend og designbyrået Bielke&Yang.

- Vi har hatt dialog med Frend siden 2021. Siden da har vi visst at vi skulle gjøre noe sammen en gang i fremtiden, og nå er tiden inne, sier Michael El Younoussi Karlsen, daglig leder i Scandinavian Explorer.

Han forteller at de gikk for Frend ettersom de kunne lage løsninger til det de trenger både direkte mot forbruker og gjennom B2B-handel.

- De forsto raskt hva vi var ute etter og har vist at de kan tenke nytt og tilpasse seg. Det var viktig for os å ha noen som virkelig kunne levere kvalitet, og det har Frend bevist at de kan, sier Karlsen.

I tillegg til Frend, som skal levere ERP-rådgivning, IT-drift, CRM og samhandling, så skal designpartner, Bielke & Yang, stå for et nytt design.

- Vi ser frem til å skape en unik digital plattform for Scandinavian Explorer som reflekterer deres verdier og visjon. Vårt mål er å levere design som ikke bare ser bra ut, men som også forbedrer brukeropplevelsen, sier Felix Bryngell, prosjektleder i Bielke & Yang.

- God teknologi trenger godt design, og vice cersa. Vi er glade for å hjelpe Scandinavian Explorer med å nå nye høyder, sier Kjetil Lundstein, delivery manager og ecommercerådgiver i Frend.