Navn: Sofie Staal

Alder: 32 år

Stilling: UX lead i Innovasjon Norge

Aktuell: Har satt dagsorden i teknologibransjen med sin historie om trakassering hos en tidligere arbeidsgiver. 

Les mer: Designer overveldet av støtten etter varslingssak: - Skjønte at jeg ikke kunne holde på hemmeligheten lenge

- Hvor går årets ferie?

- Årets ferie går til Skåne med nydelig natur og strand, og fjellturer i Norge, ellers tar vi over nytt hus i august så der får vi nok å henge fingrene i resten av sommeren.

- Hvordan var det å stå frem med historien din, og hva mener du er det viktigste avsløringen har ført til?

- Det har vært en utelukkende positivt! Jeg har fått så mange fine meldinger både med støtte, og andre som har opplevd lignende på sin arbeidsplass. Det beste har vært de som har funnet støtte i artikkelen til å tørre å melde ifra selv. Jeg har også fått veldig mange spennende muligheter i etterkant til å dele mer av historien via foredrag hos forskjellige bedrifter, det er en gøy utfordring som bygger mestringsfølelse.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Jeg kan spise is for rikets sikkerhet når ikke all is i frysedisken er ultraprosessert. Enn så lenge lager jeg is selv, med varierende hell.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Det siste jeg kjøpte fordi jeg så det på en reklameplakat, må ha vært ost, når det er osteuke på Coop Mega klarer jeg ikke holde meg unna.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Nei, jeg kan ikke skjønne hva han trenger så mye penger til, men kanskje han ikke fikk igjen på skatten eller fikk så mye feriepenger som han håpet. Det er jo dyrtid.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer ?

- Jeg syntes det godt kunne vært et enda strengere spillmonopol. Spillavhengighet er en alvorlig psykisk lidelse, det må tas på alvor.

- Hva var bedre før?

- Internett. Trenger vi så raskt internett, OVER ALT. Jeg savner dårlig dekning og at internett kun var på den stasjonære dataen. Jeg tror vi har godt av å finne ut av ting selv, prøve, feile og være kreative. I stedet for å alltid google løsningen. 

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Ja, det trenger vi, er det lov å håpe at TikTok blir forbudt? Jeg håper aldersgrensen som settes blir høyere enn 13 år, så barn kan få utvikle kreativitet, og få kjede seg litt innimellom. 

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Frank Løke er sprø, og jeg beundrer han. Han beviser at vi får til så utrolig mye mer enn vi selv tror.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Min perfekte sommerdag innebærer at jeg har laget cold brew og satt brøddeig kvelden før, sånn at jeg kan ha en rolig morgen. Sykle en tur, høre på radio og lage god mat sammen med kjæresten min.