Metas nyeste sosiale medier-plattform, Threads, har over 175 millioner månedlige aktive brukere, avslørte Meta-sjef, Mark Zuckerberg nylig i forbindelse med plattformens første jubileumsår.

Threads er en utfordrer til X, tidligere kjent som Twitter, og ble lansert i 5. juli i fjor, med hensikt å tiltrekke seg brukere fra X under den kaotiske overtakelsen av milliærderen Elon Musk. Det skriver Reuters.

I april oppgav Zuckerberg at Threads hadde mer enn 150 millioner månedlige aktive brukere.

Reuters skriver derimot at det månedlige gjennomsnittet av brukere, kun gir et begrenset bilde av populariteten til Threads, som ikke har avslørt nøkkeldata som antall daglige aktive brukere og gjennomsnittlig tid brukt per bruker.

Selv om Threads har økt antall brukere gjennom internasjonal ekspansjon og nye funksjoner, har plattformen slitt med å drive engasjement, ifølge markedsanalyseselskapet Sensor Tower.

Threads har ikke annonsering og tjener derfor lite eller ingen penger for Meta. Men ifølge Reuters, skal annonsørinteressen for plattformen være høy.

- Meta må undre seg over om det gir mening å beholde Threads som en frittstående app eller å lede det engasjementet tilbake til Instagram. Den gode nyheten er at annonsørinteressen for plattformen er høy, sier markedsføringsanalytiker Jasmine Enberg til Reuters.