Det norske oppstartselskapet Metric bygger en markedsføringsplattform basert på kunstig intelligens for Shopify-bedrifter. Nå har de gjennomført en ny investeringsrunde på ti millioner kroner. Deltagelsen i emisjonen ble ledet av Marketer Technologies, som bruker KI i markedsføring og salg av eiendom.

Marketer Technologies er nå største eier i Metric.

- Vårt samarbeid med Metric åpner for nye måter å bruke avansert teknologi enda mer effektivt i markedsføring. Sammen sikter vi mot å utvide suksessen Marketer har fått til innen eiendom til også å omfatte generell e-handel, først med Shopify og deres fem millioner nettbutikker globalt, men hvor totalen inkluderer enorme markedsmuligheter. Vi har sterk tro på at markedsføring, spesielt såkalt performance marketing, vil være blant de første kategoriene som blir fullstendig automatisert av KI, sier Amir Folkestad Habhab, administrerende direktør i Marketer Technologies.

Metric ble etablert i fjor, men det var i årets første kvartal at koblingen med netthandelsplattformen Shopify åpenbarte seg for gründerne. Integrasjonen skal gjøre det enkelt for små og mellomstore bedrifter på Shopify-plattformen å benytte seg av Metrics verktøy for KI-basert markedsføring.

- Denne integrasjonen vil gi våre kunder en helt ny måte å håndtere markedsføring på, med fokus på effektivitet i gjennomføringen og ekstremt målbare resultater. Løsningen og kraften i KI vil styre markedsarbeidet og hver eneste aktivitet blir løpende målt på prestasjon. Dette blir rett og slett
en liten revolusjon innen digital markedsføring, sier Victor Helgeland, salgssjef og medgründer i Metric.

Tjenesten skal etter planen rulles ut både i Norge og USA i løpet av kort tid.

- Vi gjør nå de siste tilpasningene for optimal bruk av løsningen på tvers av ulike kanaler og plattformer, samt for en unik funksjonalitet som gir kundene konkrete forslag til hvilke produkter de til enhver tid bør markedsføre, og ikke minst for å generere komplett innhold til fullstendige kampanjer, sier Tarik Mustedanagic, medgründer og COO i Metric.

Kommunikasjonskonsernet Try har stor tro på kombinasjonen av KI og markedsføring og tok tidlig plass på investorlaget i Metric. Eierandelen til Try har økt etter oppkjøpet av Beining & Bogen, som eier en andel i selskapet.

- Vi ser på denne investeringen som en viktig satsing på fremtiden for markedsføring. KI vil transformere hvordan vi forstår og engasjerer oss med forbrukere, og vi er stolte over å støtte denne norske startupen, sier Kaare Øystein Trædal, kommersiell direktør i Try Dig.

Les mer: Try kjøper seg inn KI-oppstart: -  Markedsføringsbyrå i lomma