Etter en byråkonkurranse i 2023, valgte klesmerket Blæst designbyrået Neue som ny samarbeidspartner i arbeidet med å revitalisere merkevaren. Det har blant annet resultert i ny visuell identitet og implemetering av ny merkevare for klesmerket fra Ålesund.

I løpet av sommeren kommer Blæst i ny drakt og det rulles ut på flere flater, i tillegg til at Blæst lanserer ny nettbutikk. 

- Etter et omfattende arbeid det siste året gleder vi oss til å lansere den revitaliserte merkevaren, og har troen på at vi over tid vil lykkes med å nå nye målgrupper og markeder, sier markedsdirektør i Aalesund Protective Wear, Sandra Thoor Nordheim, i en pressemelding.

Blæst er en del av kleskonsernet, Aalesund Protective Wear, som i 2022 hadde en omsetning på 200 millioner kroner og et driftsresultat på 30,9 millioner. Blæst-merket er mest kjent for sitt regnplagg «Bergen poncho».

- Det er alltid inspirerende å jobbe med designdrevne merkevarer som Bæst. Når de i tillegg er norske, med tydelige ambisjoner og som hevder seg internasjonalt, blir det et svært spennende og givende prosjekt, sier Simen Røyseland, kreativ leder i Neue, i meldingen.

Det nye designet til Blæst har fått endret typografi i tillegg til at designbyrået Neue også har lagt til et visuelt element i logoen.

- Vi ønsket å tilføre et logosymbol, som symboliserer det uforutsigbare og røffe været, samtidig som det har en utforming som gjenspeiler det solide og tidløse. Akkurat slik som Blæsts sine plagg skal, sier Røyseland.

Om den nye identiteten, skriver Neue at Blæst skal inspirere yngre målgrupper. 

Her kan du se en film som viser frem Blæst sin nye visuelle identitet: