Sommeren er over oss og de fleste av oss har fri og skal tenke på alt annet enn jobb, men likevel, sol og sval bris bidrar ofte til litt lengre tanker og kanskje litt mer kreativitet også, så man kan stille med uthvilt og nyskapende motivasjon til høsten?

Er du som nordmenn flest bruker du 2,5 timer på mobilen hver dag, og trenden peker oppover takket være en lang rekke favoritt-apper du ikke klarer deg uten. Raskt 5G-nett, sikkerheten i Apple og Google-godkjente løsninger og teknologi som muliggjør flerr funksjoner, kombinert med reduserte utviklingskostnader, har gitt appen ny aktualitet.

Økende villighet til abonnementsløsninger og kjøp i app gjør at internasjonale og prognoser spår sprek vekst både i antall nedlastinger og inntekter i tiden fremover. Fordi apper stadig gir oss bedre brukeropplevelser, og oppleves som nyttigere og mer relevante enn noen gang, bygger de kundelojalitet og salg bedre enn de fleste andre verktøy. Foreløpig er det likevel langt mellom norske apper som begeistrer i form av nytteverdi og sjarm.

Hvorfor ikke trimme kreativiteten i sommer med å tenke litt på hva slags digital innovasjon som kan gi deg et konkurransefortrinn?

Alle liker opplevelsen av å få verdi og de aller fleste setter pris på personalisert informasjon om produkter og tjenester fordi det er mer relevant. En bedrift som kjenner sine kunder, skaper lojalitet. Med en app har du mange muligheter til å holde dialogen med kundene varm, som igjen bidrar til at du er top-of-mind.

En app kan begeistre kundene dine hvis du bruker det teknologiske rammeverket du har tilgjengelig til å skape nyttige funksjoner for kundene dine. Det er mulig å skape relevante og innovative teknologiske løsninger rundt ditt produkt eller tjeneste innen alle kategorier – og det bygger merkevarer, særlig om du klarer å overgå forventningene (eller konkurrentene dine i det minste).

Det er verdt å tenke på alt en mobil har av sensorer, GPS-lokasjon, akselerometer og kompass, geofencing-muligheter, gyrometer og kamera, og hvordan smart bruk av disse kan gi kundene dine stor nytteverdi. Appen kan gi deg mye verdifull kundeinnsikt, samtykker, og ikke minst, en butikk med betalingsløsninger som oppleves som trygge.

Hvordan kan din bedrift differensiere seg gjennom spenstige digitale opplevelser? Noen teknologiske trender som kan være bra for feriekreativitets-øvelser;

Trend 1: KI og maskinlæring i apper; chatbots, KI-optimaliserte kundereiser, prediktiv tekst, personalisering og navigasjon, eller annen dialog, som for eksempel muligheten til å gi vurderinger og anmeldelser.

Trend 2: Augmented og Virtual Reality; kreativiteten setter grensene, men AR/VR er spesielt relevant for alle innen retail og e-handel, undervisning, underholdning, reiseliv og helse med for eksempel virtuelle prøverom, spill eller engasjerende guider.

Trend 3: «Internet of Things»; smarthus-funksjoner, helse og fitness målinger, bil- og reise funksjoner, samt kobling mot wearables. Mobilen din er som en avansert fjernkontroll og kan brukes til mye som ikke er skjermbasert også!

Trend 4: Stemmeaktiverte grensesnitt; smarte stemme-gjenkjennings-løsninger som er enklere å bruke og dermed gir mer effektivitet, bedre tilgjengelighet og muligheter for personalisering.

Trend 5: «Mobile Commerce»”; engasjement og lojalitet gjennom abonnements-løsninger, lojalitetsprogrammer, digitale klippekort med poeng eller rabatter, interaktivt innhold, push-varslinger og personalisering, samt forbedring av sikkerhet ved hjelp av biometrisk autentisering. E-handel har aldri vært sikrere eller enklere!

Mulighetene er uendelige og med de siste årenes teknologiske utvikling blir apper stadig mer tilgjengelig kostnadsmessig, også for mindre bedrifter. Både Google og Apple tilbyr forenklede «instant»-versjoner og apper kan utvikles til bruk på tvers av plattformer. På toppen kommer mulighetene for optimalisering som ligger i kunstig intelligens. Spørsmålet kan derfor være, hvilke verdiøkende digitale tjenester hadde du ønsket deg om du selv var kunde i din bedrift? Eller hvis det kan motivere kreativitet og konkurranseinstinkt, hva slags digital innovasjon trener konkurrentene dine på i ferien?