Saken oppdateres.
De ansatte i Shortcut har i dag blitt informert om en omfattende plan for å styrke og forbedre selskapets situasjon, etter at markedsforholdene har vært krevende over lengre tid. Planen innebærer nedbemanning av administrative stillinger, og permittering av rundt 28 medarbeidere.
- Dette er en svært vanskelig dag for alle våre ansatte som har jobbet beinhardt for å gjøre selskapet i stand til å vokse videre i et krevende marked. Vi samarbeider tett med tillitsvalgte og hele organisasjonen for å sikre en god og ryddig prosess for alle berørte, sier Jonas Rein Tovsen, administrerende direktør i Shortcut Norge til Kampanje.
Les også: Shortcut-varsler i ny podkast: - Den dårligste oppførselen definerer hele selskapet
Tøffere marked
I tett samarbeid med styret og styreleder Finn Olav Elde, har Shortcut-ledelsen lagt en spareplan med flere tiltak både på leveranse- og salgssiden.
- De kortsiktige tiltakene vi nå gjennomfører, vil resultere i at Shortcut vil levere sunn og lønnsom vekst på lang sikt, sier Tovsen.
I 2022 hadde Shortcut et overskudd før skat på 8,4 millioner kroner. Omsetningen til selskapet var på nesten 120 millioner kroner. Tallene for 2023 foreligger så langt ikke. Daglig leder Jonas Rein Tovsen viser til et krevende marked for innkjøp av konsulenttjenester som hovedårsaken til kuttene.
- Som mange andre i bransjen vår opplever vi at innkjøpsbeslutninger tar lengre tid, samtidig som reglene for innleie er strammet inn. Summen av dette skaper store utfordringer for en hel bransje. Vi har fulgt situasjonen nøye, og iverksatt løpende tiltak. Vi er tvunget til å permittere nå, men målet er å få alle våre medarbeidere tilbake i arbeid med spennende og utviklende oppdrag for kundene så raskt som overhodet mulig, sier Tovsen.
Les også: Shortcut gjør endringer i styret
Fikk varslingssak i fanget
Shortcut har denne våren også opplevd flere negative medieoppslag om forhold som ligger tilbake i tid. Det var tidligere i vår det dukket opp flere nyhetssaker både på E24 og Kampanje om designeren Sofie Staal (32) som varslet om trakassering og ukultur da hun jobbet i app-selskapet Shortcut.
- Det er mulig at dette kan ha svekket vår posisjon i markedet. Vi ser likevel at mange kunder og medarbeidere setter pris på det systematiske forbedringsarbeidet vi har gjort for å sikre et godt arbeidsmiljø i Shortcut, sier Shortcut-sjefen til Kampanje.
Kommentér