Samarbeidet omfatter utvikling av en ny nettbutikk og modernisering av Blæst sin digitale plattform.

- Vi valgte Frend på grunn av deres unike evne til å kombinere merkevarebygging og teknologi, noe som er avgjørende i vår bransje, sier Sandra Thor Nordheim, markeds- og kommunikasjonssjef i Blæst, i en pressemelding.

- Etter en omfattende pitch-runde, hvor også utenlandske byråer deltok, var Frend den som best oppfylte våre kriterier, fortsetter hun.

Den nye nettbutikken spiller en sentral rolle i Blæst internasjonale satsing. Designbyrået Neue står for ny identitet og webdesign, mens Frend håndterer den teknologiske implementeringen.

- Vi befinner oss i en vekstfase og må gjøre gode investeringer for å ta de neste stegene. Den nye nettbutikken er en del av et større prosjekt med ny merkevareidentitet og plattform. Når vi nå i større grad skal kommunisere og etablere merkevaren vår utover landegrensene, er det avgjørende at den digitale opplevelsen er en ekte følelse av Blæst, sier Thor Nordheim.

Frend har tidligere utviklet nettbutikker for blant annet Varsity Headwear, byTiMo og Holzweiler.

- Blæst er en merkevare som skiller seg ut med sin tilknytning til gorpcore-trenden, som kombinerer friluftsliv og urban teknisk bekledning. De har god traction og enormt potensial, spesielt i utlandet hvor vi er sterke. Vi gleder oss til å hjelpe dem med å realisere sine ambisjoner, sier Dennis Nilsson, Head of eCommerce i Frend.