Søndag morgen markerte Publicis Kitchen seg med en shortlist i Cannes, med kreatørene Ole Andreas Finseth, Thale Riiser og Gry Sagvolden. Nominasjonen kom i Design for arbeidet «The Climate Change Logo» i underkategorien Data Visualisation.

Tirsdag ble vinnerne i denne kategorien avslørt, og selv om løven uteble for Publicis-teamet, får de mange lovord fra juryleder i design-kategorien Fura Johannesdottir.

- Vi likte jobben utrolig godt og det er en prestasjon i seg selv å komme på shortlist – for det var ikke mange som nådde opp i år. Vi var veldig imponert over jobben de sendte inn, sier Johannesdottir til Kampanje.

Til daglig er hun global kreativ leder i London-byrået Huge og har jobbet med merkevarer som Nike, Volvo, Absolut og H&M. Sammen med juryen har hun diskutert 927 bidrag som til slutt ble til 101 nominasjoner. Totalt ble det delt ut 5 gull, 11 sølv, 14 bronse og ett Grand Prix.

- Det som slo oss med denne jobben var at et så viktig budskap burde ta enda litt mer plass. Filmen satt spor og ble diskutert godt i juryen, men vi synes at budskapet ble litt for lite synlig. Jeg tror denne jobben hadde stilt sterkere med en annen løsning som viser hvor stor påvirkning prognosene vil ha for verden.

Les mer: Pol kan vinne filmløve i Cannes: - Helt rått

- Føler at vi må bidra med noe
«The Climate Change Logo» ble laget i forbindelse med klimatoppmøtet COP28 i Dubai, og tok utgangspunkt i daagens prognoser for hvor mye havet skal stige innen år 2100. Prosjektet er ikke arbeid for FN eller en annen kunde, men et initiativ fra Publicis selv.

Les også: Publicis-duo har redesignet FN-logoen: - Folk må åpne øynene

- Som mange andre føler vi oss små og maktesløse i møtet med klimaendringene. Vi sitter ikke med løsningen på klimakrisen, men vi føler at vi må bidra med noe. Derfor bruker vi design og kommunikasjon for å heve stemmen og oppfordre til mer handling, sa Riiser til Kampanje like etter at kampanjen ble sluppet.

Etter at FN-logoen er redesignet har land, øyer og byer som Maldivene, Bangkok, Ho Chi Minh, Bangladesh, Nederland, Alexandria, New York, Dubai, Bahamas og Myanmar enten gått gjennom massive endringer eller fjernet, som følge av at havnivået stiger.

Får skryt:

Publicis-kreatørene Thale Riiser og Ole Andreas Finseth har redesignet FN-logoen for å gjenspeile et stigende havnivå. Arbeidet imponerte juryen - selv om det ikke holdt til løve denne gangen. Foto: Publicis

- En fantastisk løsning på et stort problem
I Design ble det delt ut ett Grand Prix til det peruanske byrået Circus Grey for kunden Sol Cement og arbeidet «Sightwalks».

- Jobben viste en fantastisk løsning på et stort problem på en vidunderlig måte, forklarte juryleder Johannesdottir.

Sightwalks introduserer et nytt ledesystem for blinde og svaksynte der antall betong streker på bakken kommuniserer hva slags bygg man er utenfor, om det for eksempel er en matbutikk eller en restaurant.

- Vi synes det var en innovativ løsning som både er inkluderende og som kan hjelpe veldig mange i hverdagen. I tillegg er det en løsning som kan tas i bruk med en gang.

- Som designenere må vi bli enda flinkere til å ta på oss nye par briller oftere. Det er ofte da de aller beste løsningen dukker opp, avslutter Johannesdottir.