Saken oppdateres.

Telenors styre har gjennomført en grundig og omfattende prosess for å finne den rette kandidaten til stillingen som konsernsjef, skriver selskapet i en melding torsdag morgen.

Nå er det altså klart at Telenor får sin første kvinnelige toppsjef når konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, tar over etter Sigve Brekke som gir seg etter ni år som konsernsjef i selskapet.

- Vi er glade for at Benedicte Schilbred Fasmer har takket ja til å gå inn i denne rollen. Telenor er et viktig selskap for de 200 millioner kundene vi har i selskapene vi eier i, og for samfunnet rundt oss. Vi trenger en konsernsjef med gode lederegenskaper, som forstår hvordan teknologi vil gjøre oss i stand til å levere sikre og gode kundeopplevelser, og en som vil sikre fortsatt lønnsom vekst for selskapet, sier styreleder Jens Petter Olsen i meldingen.

Nåværende konsernsjef Sigve Brekke har en kontrakt som innebærer pensjonering ved utgangen av 2024. Det ble klart i vinter at Telenors sitt styre hadde startet prosessen med å finne Brekkes etterfølger. 

Fasmer har tidligere vært konserndirektør i Fremtind Forsikring og konserndirektør i DNB Bank hvor hun ledet Bedriftsmarked. Hun har også blant annet vært styreleder på Oslo Børs, medlem av representantskapet i Norges Bank og styremedlem i Vipps.

- Jeg føler meg utrolig privilegert som får muligheten til å lede Telenor, som er i en egen klasse når det gjelder lønnsom vekst og kundeopplevelse i den europeiske telekombransjen, sier den nye konsernsjefen i meldingen.

- Jeg har jobbet med digital innovasjon og transformasjon i to tiår, og etter min mening står bank og telekombransjen overfor ganske sammenliknbare endringer. Jeg ser veldig frem til å bidra til fortsatt vekst og kundefokus i Telenor, fortsetter Fasmer.

Den avtroppende konsernsjefen, Sigve Brekke, har holdt i tømmene siden august 2015. Siden den tid har Telenor-aksjen gjort det 50 prosent bedre enn S&P European Telecommunications Index, inkludert utbytter, skriver Telenor i meldingen.

- Gratulerer til styret med å ha funnet en god etterfølger. Benedicte går inn i en av de mest spennende og utfordrende konsernsjefstillingene i Norge. Jeg har hatt det gøy på jobben hver eneste dag, og det er et stort privilegium å være konsernsjef i en organisasjon som Telenor, med så mange flinke medarbeidere. Jeg gir full gass de siste månedene, så gleder jeg meg til å ønske Benedicte velkommen til Telenor, sier Sigve Brekke.